maandag 4 april 2011

Laatste "Duikvlucht"

Afgelopen Vrijdag en Zaterdag was ik in Santpoort voor de "Duikvlucht"een groep die onder leiding van Dineke Ugen 2x per jaar enkele dagen bij elkaar komt om allerlei technieken uit te proberen. Maar vooral om fijn samen enkele dagen bezig te zijn met onze grote Hobby! Voor mij was het de laatste keer. Ik kan het jammer genoeg niet meer combineren met mijn andere aktiviteiten, en ook de afstand breekt me op. Met openbaar vervoer en een hoop bagage is het haast niet te doen. Ook al mocht ik de laatse keren overnachten bij een medelid in de buurt, en vanf Utrecht meerijden met Mariet. Wat al aanmerkelijk scheelde! Maar je moet nu eenmaal keuzes maken! Hierboven een werk waar ik de vorige keer mee begon, en thuis afmaakte . Een quilt van allerlei stofjes die ik zo niet meteen zou combineren, maar nu door advies van Dineke toch een leuk resultaat hebben opgeleverd.
Hier een detail ,waar beter is te zien welk materiaal ik gebruikte. o.a. 5 blokken chenille patchwork die al minstens 6 jaar in de kast lagen. Resten Zeefdruk fluweel en Bourettezijde gekocht per kilo in Limburg.

Stalen van overgordijnen en resten zijde in felle kleuren die ik ooit kreeg van een vriendin.

Op enkele blokjes heb ik nog gestempeld. Alles bij elkaar is het een warme kleurige deken geworden voor op de bank? De kleuren zijn nóg warmer en intenser dan op de foto's. Ik zal hem met plezier gebruiken!

8 opmerkingen:

Janny zei

Jammer dat je dit niet meer kunt doen Hannie. De groepen van Duikvlucht maken prachtige dingen. Ik ga vaak naar de tentoonstellingen in Paterswolde, dat is Duikvlucht 2 dacht ik. Je hebt in ieder geval een prachtig eindstuk gemaakt, zo kleurrijk ook, daar hou ik wel van.

Suus zei

Wat jammer voor je dat je het niet meer ziet zitten om met de groep mee te doen, ik denk dat we het allemaal wel kennen dat je soms keuzes moet maken. Er komen vast nog genoeg leuke dingen op je pad. Mooie en kleurige quilt heb je gemaakt.

Christina Fokkema zei

Hobby, met een hoofdletter, die vind ik goed!

Wanneer je ver moet reizen met het openbaar vervoer en vervolgens ook nog een hoop dingen mee moet zeulen, kan ik me jouw besluit heel goed voorstellen.

marjolijn zei

Jammer, maar heel begrijpelijk Hannie. Het is natuurlijk een prachtige tijd geweest en je hebt vast en zeker veel geleerd van Dineke. Ik mag volgende week weer en ik kijk er al naar uit. Maar ja, ik ga met de auto en het is maar een halfuurtje, dus ik mag niet klagen.
Deze quilt is inderdaad een heel kleurrijk geheel geworden. Wel heel anders dan je andere werk, maar dat is juist zo leuk.
gr. Marjolijn

Anoniem zei

Een prachtig stuk voor de laatste keer dat je mee gedaan hebt Han.
Je moet inderdaad keuzes maken in het leven. Riet.

Liesbeth Wessels zei

Dat is toch een hele beslissing om te nemen. Verstandig om niet te veel te willen. Het lijkt me geweldig om met zoiets mee te doen, maar zonder deze dagen maak je ook prachtige dingen. groeten van liesbeth

Margeeth zei

Ik vind het een schitterende quilt geworden. Jammer dat je niet meer mee kan doen met de Duikvlucht, maar soms is het gewoon praktisch heel moeilijk te regelen en houdt het op.

Nienke zei

En wat leuk dat je bij de lappen in de stof een verhaal in je hoofd hebt, ja die past prima op de bank!