dinsdag 8 maart 2011

Allemaal Roest!

Het thema van "De Uitdaging" is gekozen door Ellen en is "Roest" Een heel interessant thema, met veel mogelijkheden. Ik had al wel eens een lap geroest, maar besloot om er nu wat meer aandacht aan te besteden. Om een polyesterbuis wikkelde ik een lap.( het proces is te zien in een Patchwork Professional nr. 1 -2009)
Met bloemenbinddraad goed omwikkelen en opstropen zoals bovenstaande foto. Alles goed natspuiten met azijn. Het is een vreselijke lucht, dus deed ik dat buiten! Goed ingepakt in plastic en de rol op de verwarming gelegd. Elke dag ( buiten ) nog weer inspuiten met azijn.
Na 4 dagen had ik onderstaand resultaat.
Een heel interessante lap,waar ik wel wat mee kan!

Tussendoor ook nog lappen ingepakt met plaatjes en staven ijzer. Katoen,linnen, mul en tricot. Gaf ook na enkele dagen buiten liggen een mooi resultaat! Af en toe de stukken ijzer wat anders in de lap verpakken.
De lappen waren allemaal al eens voorgeweekt met soda zout oplossing. Ik weet niet of er verschil is in resultaat met niet geweekte lappen? Ik ga het voorlopig ook niet meer uitproberen!

Deze lappen had ik om een roestige tuinvaas gewikkeld. Minder effect maar toch ook bruikbaar. D linkse lap was een "mislukte"verflap.
Alles goed gespoeld en daarna in de wasmachine gewassen. Het geheel valt me niet tegen en is best geschikt voor mijn doel. Maar wat een gedoe en stank zeg! Bah bah! Voorlopig houd ik het hier maar bij. Misschien nog een stukje tyvek bewerken met roestpoeder?

12 opmerkingen:

Aart zei

Dan mag het behoorlijk stinken en een hoop werk zijn, maar ik vind de lappen erg mooi. Bij mij staat het ook nog op het programma.
http://quiltaart.blogspot.com

Suus zei

Dan maar even stinken, maar je hebt een prachtig resultaat.

Anoniem zei

Mooie lappen Hannie. Ik ben zelf ook met een "roestquilt" bezig. Het is net als met verven, iedere keer een verrassing hoe het er uit ziet.
Groet, Ineke

Margeeth zei

ja, het stinkt en het is vies en dan worden ook je naalden nog eens heel snel bot. Ik had net gezegd dat ik nooit meer iets met roestverven zou doen, komt Ellen met dat thema.....

Marion zei

Zeker mooie lappen! Ben benieuwd hoe je quilt voor de uitdaging gaat worden.

marjolijn zei

Ja, ik worstel ook nog steeds met die roestopdracht. Maar je lappen zien er prachtig uit Hannie. Je maakt me heel nieuwsgierig.

Liesbeth Wessels zei

Wat een mooi resultaat, ook die gekleurde lap.
Ga ik ook doen, ik woon buitenaf, dus niemand hoeft er last van te hebben. groeten van liesbeth

Tante Tuut zei

Heel interessant allemaal! Leuk idee voor stof voor mijn rok! Bedankt Hannie!

Corinne zei

Mooie lappen geworden Hannie. En nu het uitdaging quiltje, ben heel benieuwd wat je gaat maken.

Janny zei

Jullie hebben maar een "vieze"hobby hoor....hihi. Ze worden wel mooi voor het doel waar je ze voor wilt gebruiken en dan moet je er wat voor over hebben.....

Anoniem zei

Mooie lappen. Ik ben benieuwd naar de resultaten.
Marjo

Christina Fokkema zei

Het zijn dan ook plaatjes geworden zeg. Zo te zien is de bovenste lap om de buis ook een hele grote lap. Daar heb je wel heel veel aan. Nu heb je ook weer een voorraad roestlappen.