zaterdag 19 februari 2011

Alweer lapjes in de pot!


Na mijn aankoop afgelopen Zondag van 10 meter poplin, en verf, moest ik natuurlijk meteen de verf kleuren die ik kocht uitproberen! Bovenaan de lapjes geverfd met Vuuropaal. Goed gelukt in de pot!
Deze kleur vind ik zelf erg mooi: Mosagaaf. Hier wil ik nog een grote lap mee verven die ik wil gebruiken bij een paar bewerkte paneeltjes die al lang in de kast liggen. Van een workshop in Essen bij Dyanne Cevaal.
Zal nog even duren eer hij op de blog komt!
Deze kleur heet Benitoiet? Ook helemaal niet zo gek!

Maar deze meegeverfde stukken tricotmateriaal vind ik nog het allermooiste! ( Komt van de meubelstoffeerder) Daarvan heb ik al ruim 20 jaar geverfde stukjes in de kast liggen! Nog van de textiele technieken lessen. Regelmatig gebruik ik een stukje ervan.
Maar nu heb ik de nog ongeverfde stukken in de potjes gestopt.
Met deze resultaten ben ik best blij mee!

11 opmerkingen:

Suus zei

Wat een goed idee om tricot van de meubel stoffeerder te verven. De vuuropaal vind ik ook erg mooi van kleur, zijn ze allemaal van Procion Hannie?

nadia zei

Ik vind ze heel mooi geworden, vooral de mosagaat spreekt mij erg aan (heel mooi icm roestkleur.....). Je tricootjes zijn ook goed gelukt, je kunt voorlopig weer 20 jaar vooruit :)

Christina Fokkema zei

De bovenste en onderste vind ik het mooiste. Althans, die kleuren spreken mij het meeste aan. En wat leuk om tricotstoffen mee te verven. Die zien er ook erg mooi uit.

marjolijn zei

Ja, dit ziet er allemaal weer heerlijk uit. Leuk ook die tricotjes, die verven echt prachtig. Leuk om met elkaar te combineren.

Ati. zei

Zulke prachtige resultaten als je met de stoffenverf krijgt! Leuk om verschillende materialen bij elkaar te verven.Geeft toch weer een ander resultaat.Je hebt weer ondergrond voor vele mooie objecten in de toekomst!

Liesbeth Wessels zei

Hele mooie kleuren,en die tricot is ook geweldig, zal eens uitzoeken of dat nog te koop is bij een stoffeerderij. groet van liesbeth

mia de vos-weber zei

Hoi Hannie, wat zien ze er geweldig mooi en diep van kleur uit. Leuk idee van die stoffeerderstricot. Ze pakken de kleuren goed op.
gr.mia

Anoniem zei

Hoi,
Mooie geverfde lapjes zeg.
Ik vind ,net als jij, de mosagaat het mooiste.
De tricot is ook heel mooi geworden, ik ken dat spul wel van de meubelstoffeerder. Ook wel eens gebruikt.
Kun je weer vooruit.
Groetjes, Wies

Anoniem zei

Dat is weer mooi geworden!
Marjo

Tonny zei

Schitterende kleuren, Hannie. En, Is het van Procion?

Janny zei

Wauw, wat een prachtige kleuren, daar hou ik van...!