donderdag 27 november 2014

Van alles en receptenquiltje

 
Alweer het derde receptenquiltje dat ik maakte voor Aty.
Een ondergrond van resten geverfde stof in zachte kleurtjes , met het recept op paperlamination gezet, in onderbroken stukken., door op het zeefraam gescheurd schilders tape te plakken, en met gelmedium te printen.
Daarna op de manier van Cas Holmes  de groenten in te stikken ,eerst op de achterkant en daarna aan de voorkant bij te werken of uit de vrije hand.
Het is al bij Aty aangekomen .  
 
 
Hier op de achterkant op een meeloper ( waar ik de verfrol op afstreek) het recept geprint, met een extra zeefdrukje. 
 
 
 
Het Quiltersgilde doet mee met het textielfestival in Leiden komend jaar in Mei en deed een oproep om tipipunten te maken voor een grote tipi (De rode loper)  die daar komt te staan met keramiek dierenkoppen die door Petra de Haas worden gemaakt. 
Ik maakte 7 punten maar heb alleen de laatste 5 op de foto gezet , en al afgeleverd bij de stand van het gilde in Nieuwegein.
 
 
Ook in Nieuwegein tijdens de Handwerk en quiltdagen, enkele weken geleden, kocht ik
wat materialen , o.a. wateroplosbaar vlies, een paar geverfde lapjes bij Marjo, in kleuren die ik niet zo gauw zelf verf, prachtige zijdevezels om te punchen, een mooie zijden sjaal met viltwerk, topstich nld.  onmisbaar bij het freemotion quilten, en een erg leuk ritsje met ingestantse  randjes. voor bv. een etui of tasje.
Het was een mooie overzichtelijk beurs met vooral veel viltwerk, en mooie exposities o.a. van Marjo , die foto's ervan op haar blog heeft staan. maar ook vooral gezellig om ook weer bekenden te ontmoeten.
 
 

9 opmerkingen:

Johanna Faber zei

Wat en schitterend quiltje heb je voor Ati gemaakt
En wat zijn die punten mooi
Groetjes uit Zweden

els zei

Is weer een prachtig receptenquiltje geworden Hannie. Ik snap alleen het printen met paperlamination en gelmedium niet zo goed.
Je hebt weer heerlijke aankopen gedaan. Gaan je vingers vast meteen van jeuken. Dat heb jij trouwens niet nodig, je bent zonder nieuwe spullen al zo productief!

DEKAKADO zei

Weer zo mooi en apart.I zie zoveel moois op jouw blog.Groetjes, Marleen.

Ineke zei

Wat een mooie, leuke en lekkere dingen allemaal.

feltfree på Åsly zei

Leuk receptenquilt. De puntjes zijn allemaal even vrolijk.

Jo Huijsman zei

wat ben jij toch altijd creratief bezig Hannie, compliment daar voor

Jeanine zei

Al die prachtige dingen weer. Ik kijk mijn ogen uit!

Groetjes,
Jeanine

Marlien zei

prachtige tipi punten

Helene zei

prachtig met zo'n recept erbij