zondag 1 juni 2014

Techniekje uitproberen!


Enkele weken geleden kreeg ik van Conny deze kaart en ATC,  gemaakt met een techniek uit een Quilting Art magazine. Dat wilde ik natuurlijk ook proberen met de duidelijk vertaling , die ze me erbij stuurde.

 Het viel nog niet mee, best een flinke klus. Een lap insmeren met een mengsel van gesso en 
acrylverf . De kleuren worden daardoor nogal licht. Daarna beplakken met stukjes krant of tijdschrift , ik koos voor kunstpagina's van Mondriaan, en Paul Klee. 
Daaroverheen een stuk uit elkaar getrokken scrim, wat ook weer wordt vastgeplakt met de gesso en acrylverf .


Voor dit probeersel had ik 2 lapjes van 30 x 30 cm bewerkt zodat ik 8 kaarten kon maken.
Wel jammer dat de kleuren zo licht werden. Ik gebruikte appelgroen en bordeauxrood.
en nog een combinatie met appelgroen en  roestbruin.Hier een kaart met stukjes uit een Mondriaan artikel.Deze met een bladzijde uit een tijdschrift over Paul Klee. Er is maar weinig van terug te zien, dus dat wordt verder experimenteren!


 Ik ga eens zien of het lukt met voorgeverfde scrim die ik nog  een partij  heb liggen, van vorige experimenten. Komt nu misschien goed van pas?
Dat wordt dan in een volgend bericht.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke techniek Hannie.
Als je meer van de ondergrond wilt zien, kan je transparante gesso gebruiken.

Annelies

els zei

Toch zijn het hele leuke resultaten geworden. Je zou het ook eens kunnen proberen met Gel Medium. Ik gebruik o.a. die van de Action en die werkt ook prima.

Hélène Derkx zei

ik vind die van Klee fantastisch, er is wel niets meer van in terug te vinden ,maar dat is geen probleem;er is iets nieuws ontstaan!!Geweldig!!

Chriss-Cross zei

Weer iets nieuws geleerd en de resultaten zijn prachtig! Je hebt verder een paar heerlijke, gezellige dagen achter de rug!

Anoniem zei

leuk!

Janny de Roo zei

Is de Gesso dan beslist nodig, vraag ik mij af, zou het ook zonder kunnen...? Of ben je te voorzichtig met het gebruik van acrylverf geweest...? Met de mooie geverfde scrim gaat het vast beter worden....wat een prachtige kleuren....Leuke techniek....dat hou ik in gedachten....!

Janny de Roo zei

Ben even weer terug, want ik heb mijn mannetje (kunstschilder) even iets gevraagd over de Gesso. Hij zegt dat je eerst Gesso moet aanbrengen, goed laten drogen en vervolgens de acryl, dan zou je zelfs nog een mooiere kleur krijgen dan je hebt aangebracht. Gesso wordt gebruikt om de ondergrond te prepareren......Succes !

Anita zei

Moet zeggen dat ik de kleuren zo wel mooi vind, maar op je scherm ziet het er meestal anders uit. Wel leuk om uit te proberen.

DEKAKADO zei

Oh, wat heerlijk...ik zie het voor me. Lekker uitproberen en uitleven ....zo leuk spannend. Groetjes, Marleen.

els zei

Werkelijk prachtig zoals je dit uitgevoerd hebt. Ik blijf er naar kijken.