dinsdag 27 maart 2012

Thema "Water" voor de Uitdaging. Titel: "Golf"


Het thema voor de de Uitdaging was dit keer "Water" . Niet zo gemakkelijk. Veel ideëen kwamen op in mijn hoofd, maar verder kwam ik niet. Tot ik  in het Bonnefanten museum in  Maastricht Japanse houtsneden zag . En ook op  Internet  kwam ik afbeeldingen tegen van  Ando Hiroshige. Daar ben ik mee verder gegaan. Van een foto een tekening gemaakt, en die met Posterazor vergroot tot het juiste formaat. Van verschillende blauwe geverfde lappen in stukken een vorm gelegd en vastgestikt op de ondergrond van linnen. De lucht van lagen organza. Met witte textielverf en puffpasta  het "schuim" weergegeven . Metallicverf voor het contrast. Na het puffen alles gequilt .


Het viel nog niet mee om door het rubberachtige puffspul te stikken! Telkens brak het garen! Maar het is me toch gelukt! Bij dit detail is het "schuim" beter te zien. Uiteindelijk ben ik niet ontevreden met het resultaat.

Met de groep exposeren we dit thema in Juni in het restaurant  van de Menkemaborg tijdens het Quiltfestival  Noord Groningen Op de blog van de Uitdaging zal daar tzt meer over worden gepubliceerd. Ook nog enkele andere thema's van de groep komen daar te hangen!

21 opmerkingen:

janneke zei

Leuk Hannie, ik ga naar die expositie toe, dan kan ik je werk in het echt zien!
Maar ik vind dit al erg waterig.

marjolijn zei

Een prachtige verwerking van dit thema. De puffpaint geeft hier echt wat extra's. Daar leent deze verf zich prima voor. Ik vind het ook een moeilijk thema, zeker als je eigenlijk te druk bent (maar ja, dat ligt natuurlijk aan mezelf).
gr. Marjolijn

Janny de Roo zei

Dat wordt genieten van de expositie. Ik hoop er ook naar toe te kunnen gaan. Dat pufpaint is wel heel bizonder spul he....? Prachtig werk Hannie.

Ineke zei

Dat heb je heel mooi opgelost. Ja, pufpaint is net piepschuim als je het wil naaien. Lastig.

Joke zei

Knap gedaan, mooi quiltje geworden. Kun je niet quilten voor je de puffpasta aanbrengt?

Margeeth zei

Deze vind ik echt schitterend.

Sonja Thalen zei

Prachtig Hannie.

Anoniem zei

Prachtig. Je ziet de beweging.
Marjo

nadia zei

Wat heb je dat prachtig weergegeven, het zijn bijna echte schuimkoppen!

cri-cri zei

ik zag de tentoonstelling vorig jaar in het Sieboldhuis...prachtige werken...je quilt geeft het heel mooi terug en dat blauw is prachtig van kleur ...

Anoniem zei

Hoi Hannie, Een mooi resultaat!
Bij ARTfor12 hebben we ook het thema water gehad (2009). Ik heb ook dit schilderij als uitgangspunt genomen. Maar ik vond het uiteindelijk te moeilijk om het om te zetten in stof. Jij bent er prachtig in geslaagd. Ik heb uiteindelijk een ander schilderij genomen!! http://artfor12.blogspot.com/search/label/water
Groetjes Petra

christina zei

Hoe lukt het je iedere keer toch weer om met weinig dingen zoiets prachtigs neer te zetten. Het is maar weinigen gegeven om dit te kunnen.

mia zei

Ik heb op de groep al gereageerd op deze prachtige gemaakte water.
dank voor je uitleg van de bewerkingen, gr.mia

AnneJeu zei

Dat is je prachtig gelukt, Hannie. Ik zag in Dieren ook je kikker. Geweldig!Ik vond de werkjes van de Uitdaging toch echt wel de mooiste van de Tentoonstelling!

Irma Markus zei

Hannie wat goed weergegeven. Ik heb de echte in Berlijn gezien en ervan genoten. Die van jou doet er niet voor onder.

Corinne zei

Prachtig werk Hannie.

Anoniem zei

heel mooi werk Hannie!!
gr. Rian

DEKAKADO zei

Wat mooi! Lijkt me inderdaad lastig om te stikken langs/door de pufpaint. Maar het is je goed gelukt. Een schitterend werkstuk. Een fijn weekend gewenst. Groetjes, Marleen.

Ati. zei

Prachtig resultaat Hannie. De combinatie van verschillende materialen levert een hele echte golf op!

feltfree på Åsly zei

Leuk hannie. het ziet er heel echt uit. Prachtig gedaan. Ik merk wel dat nu ik even in Nederland ben, ik met diverse materialen weer naar huis zal gaan.
fijne dag

Nienke zei

Ja hoor ik sluit me aan, prachtig gewoon. Ook die ecru achtergrond met een fijn structuurtje trouwens! Je hebt het originele schilderij een Hannie tintje ggven, hoe knap is dat!