vrijdag 23 maart 2012

Quilttour en meer...


Afgelopen week waren we 2 dagen op stap met overnachting in Eerbeek. Ik wilde graag de miniquilt tt zien in Dieren,en de quilts in  het Tegelmuseum in Otterloo . Daar waren quilts te zien, gebaseerd  op de tegelcollectie. Mooie tradionele en moderne quilts. Ik zag er o.a de quilt van Marjo: Fontein in Pompeï, en de quiltjes met spreuken van Christel .Erg leuk om alles te bekijken en ook de mooie collectie van het museum. Nog tot 28 mei te zien!


In de middag togen we naar Dieren want daar hingen wij van de groep  De Uitdaging!  Terwijl ik er was zag ik veel mensen er foto's van maken. En natuurlijk heb ik ook de andere werkjes goed bekeken. Veel  bekende namen kwam ik er tegen, o.a.  De organisatoren hebben hun best gedaan om er een mooie expositie van te maken!


De volgende dag brachten we nog eens een bezoek aan Paleis het Loo. Door zijn prachtige tuin altijd de moeite waard om in verschillende jaargetijden te bekijken .En natuurlijk ook weer door het kasteel gelopen. En ook weer genoten van de prachtige grote vazen met verse bloemen,die overal in de zalen staan.


In de zijvleugel was een mooie expositie van tekeningen en schilderijen .Door  verschillende prinsessen van het Huis Oranje. Een mooie tentoonstelling!

Op de terugweg door Arnhem nog een bezoek gebracht aan museum Bronbeek Een tehuis voor oud Knill militairen. Nu is er de geschiedenis van het Koliniale verleden van  Ned. Indië te zien .Ook heel interessant! En met de museumkaart waren we deze dagen heel voordelig uit!

11 opmerkingen:

Ineke zei

Je hebt vast genoten. Prachtig weer en zoveel mooie dingen gezien.

marjolijn zei

Klinkt als een paar hele gezelligde dagen en jullie hebben heel veel gezien. Dat was genieten. Ja, heerlijk zo'n museumjaarkaart. Ik ga hem morgen in Groningen gebruiken.
gr. Marjolijn

Aart zei

Er waren de afgelopen week 2 kansen om elkaar tegen te komen, maar we komen elkaar ooit tegen!
http://quiltaart.blogspot.com

Janny de Roo zei

Aangename dagen dus..!

Anoniem zei

Wat 'n mooie kaarten heb je toch weer gemaakt. De ontvanger zal er blij mee zijn.
Ook de schaatsers zijn erg leuk.
Ook prachtige foto's.
Groetjes, Wies

DEKAKADO zei

Wat een heerlijkheid, zulke dagen. Een fijn weekend gewenst. Groetjes, Marleen.

christina zei

Je hebt weer een paar prachtige dagen achter de rug met zoveel mooie quiltjes en musea.

Liesbeth Wessels zei

Een leuke toer in eigen land. Goed om er een overnachting aan vast te knopen. Dat maakt het helemaal tot een verwen, welness uitje. groeten van liesbeth

Anoniem zei

Je hebt weer veel leuke tentoonstellingen bezocht.
Het lukt me neit om naar Dieren te gaan. Blij daty ik de foto kan bekijken van de miniquilts.

Inge zei

Dit klinkt als "héél erg leuk"!
Paleis het Loo ken ik erg goed, zowel binnen als buiten. Wij hebben al een paar keer in hotel "de Keizerskroon" gelogeerd, dat naast het Loo ligt en telkens als we daar waren, brachten we ook een bezoekje aan het Loo, gewoon omdat er zo veel te zien is.

Groetjes,
Inge

Margeeth zei

Leuk om die foto te zien van de Uitdaging in Dieren.
Ik kon alleen vandaag en toen was het alweer afgelopen.