maandag 5 september 2011

Album Amicorum

Bij onze fibermailgroep, zijn we kortgeleden met een nieuw project begonnen, Een "Album Amicorum" bedacht door Trees onze moderator.Je schrijft je in op de lijst, en maakt elke maand een pagina, te beginnen voor de persoon die onder je naam staat. En zo verder tot het lijstje is afgewerkt. Inschrijven kon tot het eind van Augustus. Het eerste werkje moet vóór 1 October worden verstuurd. Ik maakte dit werkje voor Jolanda in Alphen aan den Rijn, op een "meeloper" Een lap die je gebruikt met verven en zeefdrukken., en die vaak heel mooi is om als ondergrond te gebruiken.

Een album Amicorum was tot de 19e eeuw een voorloper van het poëziealbum. tegenwoordig noemen  ze het een vriendenboekje.Vóór de 19e eeuw werden de bladzijden ook in textiel uitgevoerd met prachtige borduursels en versieringen. Later werden het papieren bladzijden met opdrachten en handtekeningen.  
Op de achterkant komt een gedichtje leuke tekst,of spreuk. Daarvoor vond ik in een boekje een mooie spreuk van Gandhi. De pagina is gisteren verstuurd .

Voor de gezelligheid maakte ik van de restjes een ATC die ik meestuurde. De post zal de pagina vandaag al wel in Alphen aan den Rijn hebben bezorgd?

17 opmerkingen:

Ineke zei

Wat prachtig!! Meelopers doen goed hun werk hè? Nou weet ik ook wat een AA is. Had er al wel van gehoord, maar kon het niet helemaal thuisbrengen. De ontvangster moet hier wel blij mee zijn.

marjolijn zei

Dat heb je weer prachtig gemaakt Hannie. Wat leuk toch dat zo'n extra lapje zoveel moois op kan leveren.
gr. Marjolijn

Ineke zei

Ik zie nu ook dat de labels gelukt zijn.

Janny de Roo zei

...en een beetje geschiedenis erbij verteld kan nooit geen kwaad...Wat je van een meeloper al niet kan maken, heel erg leuk Hannie.

cri-cri zei

een heel mooi stukje waar je vast iemand super blij mee maakt !

Ineke zei

Ik wil me excuseren dat ik de letters AA heb gebruikt. Hier heb ik niet bij nagedacht.

Liesbeth Wessels zei

Prachtige AA, daar zal Jolanda wel blij mee zijn. Mooie spreuk . groeten van liesbeth

Nienke zei

Oh wat mooi, jij kunt echt met alles uit de voeten he? Meelooplappen, kleine restjes...En je gekozen tekst doet me ook goed.

nadia zei

Prachtig Hannie, wat jij toch al niet van "afvallertjes" kan maken! (Jammer dat ik niet bij jou in de groep zit.....:)Gr, Nadia

modern art zei

Hoi Hannie, deze ziet er geweldig uit, wat een idee om je meeloper te gebruiken, je uitleg is duidelijk hoe je deze gemaakt hebt.gr.mia

Chriss-Cross zei

Heel mooi gemaakt en zo snel klaar. Ik moet nog beginnen. Heb al wel een idee in mijn hoofd, maar nog geen tijd. Eerst de lopende dingen afmaken (ik houd niet van UFO's)...

Shirley zei

Oooh ik ben sprakeloos, zo mooi!

Ati. zei

Prachtige fantasie rijke kaart Hannie.
Zij de afmetingen ook 20x15 cm bij jullie?

Inge zei

Dit fenomeen ken ik wel. Ik heb er zelf twee en ook twee gemaakt voor de mensen waar ik er eentje van kreeg. Het idee er achter is erg leuk. Ik vind de jouwe schitterend.

Christina Fokkema zei

Ik had er nog nooit van gehoord maar een poeziealbum natuurlijk wel. Wat heb je er weer een plaatje van gemaakt en het gedicht van gandhi blijft van alle tijden.

Anoniem zei

Wat is het toch mooi geworden, het Album Amicorum. Ik had er al iets van gezien.
Daar zal ze heel blij mee zijn.
Groetjes, Wies

Marja. zei

wat een pronkstuk!! ik wist niet dat de lap een ,,meeloper,, heet. weer wat geleerd! je kleurengebruik vind ik fantastisch