maandag 25 januari 2010

Opgeruimd staat netjes?

Omdat de kasten wat uitpuilen van de lappen ,ben ik tijdens de sneeuwperiode maar eens begonnen om wat weg te werken. Een pakje "balipops" (40 stroken van 4 x 2 1/2 inch ) heb ik verwerkt in bovenstaande quilt, voor een vriendin. Ze is gek op paars dus vandaar. Met toevoeging van wat "Moda marbles'en een bijpassende batik voor de rand is het bovenstaande quilt geworden. Ik heb gekozen voor een simpel patroon, waar de stoffen goed in uitkwamen.

Bij dit detail is te zien hoe ik de rand heb gequilt. Freemotion met een bladmotief. De rest is gewoon "in de naad" gedaan.

Deze deken,voor de Roemenie-groep, is van 12 verschillende lappen "resten" volgens een schema in elkaar gezet. Van elke kleur is hetzelfde aantal, en in verschillende maten blokken gesneden.

Deze quilt heb ik gemaakt samen met vriendin Ria. ( 78 jaar) En ze is graag bezig met handwerk! Ik maak de malletjes en snijd de "scraps". Ria rijgt ze om en zet de quilt in elkaar. Dan komt hij terug bij mij en zet ik er de rand om. Een vulling en achterkant en met de machine heb ik hem weer gequilt. Weer wat opgeruimd in de kast, al vind ik , dat het ( nog) niet zo goed te zien is?

7 opmerkingen:

Janny zei

Wat een activiteit Hannie. De paarse quilt vind ik prachtig. Vooral de kleurkeuze is echt mijn ding. Heb jij dat nou ook: je denkt op te ruimen en vervolgens heb je nog meer restjes....!

Ati. zei

Prachtige paarse quilt Hannie, daar zal je vriendin wel blij mee zijn. Wat ik ook erg leuk vind dat je met een vriendin van 78 een quilt maakt, zo leuk dat deze mevrouw zo'n plezier beleeft aan haar "handwerk". Want dat is het: met de hand alle hoekjes aan elkaar naaien op de ouderwetse manier.Ik ben al jaren bezig met een 'grandmothers flowergarden 'van zeshoekjes, maar het schiet niet op de laatste jaren. Vroeger naaide ik dat in de caravan als we op vakantie waren. Maar de caravan is verkocht.....

Margeeth zei

Die bovenste vind ik echt super.
Jouw vriendin Ria, geeft die toevallig les in Nuenen? Als dat zo is dan heeft ze mijn schoonmoeder op les gehad en heb ik wel eens een atc met haar geruild.

Suus zei

Hij is prachtig Hannie, je hebt ook hele mooie kleuren gebruikt.

Corinne zei

De bovenste quilt straalt je tegemoed ik vind hem helemaal fantastisch. Prachtig kleur gebruik en wat een produktie.

Desiree zei

je zal maar eens niets te doen hebben... pràchtige quilts Hannie!

mia de vos zei

Hallo Hannie,
Wat een leuke quilts zijn er weer gemaakt. Ach wat zal je een opgeruimde kast hebben? Geeft wel weer de kans om een nieuwe verzameling aan te leggen. Wat een samenwerking heb jij met Ria, geweldig. Ook de complimenten aan haar natuurlijk.