dinsdag 19 januari 2010

Thema voor "De Uitdaging "Alles in één kleur!

Alles in één kleur is het thema van "De Uitdaging". In October door Jans Koster bedacht! Neem een motief uit de natuur, en werk dat uit! Een quilt in één kleur. Je kunt het ook zoeken in relief en structuur. Ik heb gekozen voor een pen tekening die mijn Gerhard maakte ruim 30 jaar geleden. Wilde ik al lang "iets"mee doen! Het werd bovenstaande quiltje. De lap heb ik geverfd met één kleur verf, waardoor er toch verschillende tinten in kwamen . Ook nog wat linnen en textielvlies in het zakje met de lap en verf gestopt. Van de tekening heb ik in 2 maten thermofax screens van laten maken en afgedrukt op stukken van de lap. Daarna er een compositie van gemaakt. Nog veel machinaal gequilt, en nogal wat steekjes met de hand gedaan!

Bij dit detail zijn beter de zeef afdruk, het stikwerk en de knoopjes steken te zien. De tyvek oogt op de foto wat licht maar is toch in de zelfde kleur geverfd.
.
Dit is de tekening die ik als uitgangspunt heb genomen. De titel Zea- Mays is de Latijnse naam voor Turkse mais. Ofwel de "gewone"mais. Alles bij elkaar ben ik wel tevreden over het resultaat. En nog ruim op tijd, want 1 februari komt het nieuwe thema!

5 opmerkingen:

Ati. zei

Erg mooi geworden Hannie !!

Anoniem zei

Wat mooi is dit en ook de kleuren spreken met erg aan. Hoe je het hebt gedaan is voor mij een raadsel, maar geniet hier wel van.
Lieve groet van Bep

Janny zei

Ik vind het heel erg mooi geworden, dat tyvek is misschien wat licht van kleur, maar past er geweldig bij, qua structuur en kleur !

Anoniem zei

Mooi zeg, mooie kleuren.
Ook de pentekening van Gerhard is prachtig.
Nooit gezien, heb je die niet ergens hangen ?
Weer heel kunstig.
Groetjes, Wies

nadia zei

Heel mooi Hannie, waar haal je het toch allemaal vandaan...,jij hebt volgens mij helemaal geen workshops/cursussen meer nodig :) Doe maar wel hoor, het is zo gezellig!! Misschien tref ik je zaterdag bij de opening van TEXUI, ik ben van plan om te komen.