vrijdag 18 december 2009

Tentoonstellingen

De afgelopen maand hebben mijn Gerhard en ik verschillende tentoonstellingen bezocht. In
Eindhoven in Het van Abbemuseum zijn de komende 3 jaar tentoonstellingen te zien van De Rus El Lissitzky. Een interessante tentoonstelling "Overwinning op de zon" Een goed beeld van het constructivisme uit de jaren 20 van vorige eeuw. Er zijn ook enkel installaties daadwerkelijk gemaakt, naar de ontwerpen van de kunstenaar. Het van Abbemuseum is in het bezit van een grote collectie van Lissitzky. Een bezoek aan Eindhoven zeker waard!
In Leiden in het Stedelijk museum de Lakenhal
loopt een expositie van Theo van Doesburg. Hij heeft in de twintiger jaren "De Stijl" opgericht. Een grote tentoonstelling , met tijdgenoten, o.a. Bart van der Lek , Piet Mondriaan, El Lissitzky, en meer. Nog tot 3 januari.
En natuurlijk deze tentoonstelling in Het Haags Gemeentemuseum. Bij kunstgeschiedenis hadden we er al enkele lessen aan besteed. Er wordt een goed beeld gegeven over de overeenkomsten en hoe ze elkaar hebben beinvloed. Mooie werken van Picasso: (Een van de grootste kunstenaars van vorige eeuw ) . Heel veelzijdig. En prachtige werken van Cézanne en Mondriaan. Ook nog waard om te bekijken in Het Gemeentemuseum , is de kleine tentoonstelling uit eigen collectie van Jan Schoonhoven , en "De Horizon voorbij"Een expositie over wat schilders noemen, "Hollands Licht" Misschien iets voor de Kerstvakantie?

Geen opmerkingen: