donderdag 10 december 2009

"De Rechten van de Mens

Vandaag was ik Den Haag, voor de opening van de tentoonstelling in de Centrale bibliotheek in deze stad. Zoals op de uitnodiging stond: Quiltkunst geinspireerd op de dertig basisrechten van de mens. De 23 quilts zijn tot 11 januari te zien.
De tentoonstelling werd geopend door de directeur van het ministerie van Justitie.
Maar voor het zover was, kregen we een optreden, van twee woordkunstenaars: Mar-Lin Schut, en Eric van der Toorn. een heel stijlvol optreden, met ontroerende gedichten en muziek. Gezellig om daarna met alle bekenden te praten, en natuurlijk de prachtige quilts te bekijken!

Hierboven is mijn bijdrage te zien. "Women in Distress" gebaseerd, op artikel 5 van de rechten van de mens. In de mooie catalogus stond deze omschrijving: Niemand zal onderworpen worden aan folteringen. Wenende vrouwen kijken met verdriet naar het geweld tegen vrouwen.

Nog meer werken zijn te zien op de blog van "De Uitdaging" waarvan maar liefst 6 leden geselecteerd zijn, met hun quilts.
Een tentoonstelling die het waard is, om te bezoeken. Kijk even hier voor het adres en de openingstijden. Door de grote inzet van Inge Duin, en ook alle quilters is deze tentoonstelling tot stand kunnen komen!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik Vind je quilt super Hannie en ga beslist proberen om de expositie te zien.

Margeeth zei

Hannie, wat is je quilt prachtig.

Anoniem zei

Han wat geweldig weer.Als ik iemand mee krijg ga ik kijken. groeten Riet.

mia de vos zei

Wat een plezier was het om de quilts zo te zien hangen. Ik vind het een aanrader voor iedereen in de buurt van Den Haag maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld omdat ik er tussen mag "hangen"
Verder genoot ik van de ontmoetingen met "oude en nieuwe" bekenden.

Je hebt er een heel mooi verslag over geschreven.

Suus zei

Wat mooi Hannie, prachtig. Ik zie dat ik nogal wat gemist heb.