vrijdag 6 april 2012

Schoolreisje!


Al heel wat jaren volgen we in de winter een cursus kunstgeschiedenis in het dorp waar we eerst woonden. 6 lessen op Donderdagochtend, niet duur en niet ver. Allerlei kunststromingen en tentoonstellingen komen aan bod. Ook organiseeert onze lerares 2 excursies per seizoen . Wij gaan zelden mee omdat ook de mensen van de lessen uit andere dorpen worden opgehaald,en je op die manier uren in bus zit voor je op plaats van bestemming bent!  Dit keer was het naar Duisburg . Naar het Wilhelm Lehmbruck museum.   Even over de grens bij Venlo, dus voor ons dichtbij! We waren er al eens, jaren geleden dus besloten we nu om weer eens mee te gaan. Het museum bezit een prachtige collectie van Wilhelm Lehmbruck. Het is een vrij sober gebouw met betonwanden, maar waar de kunst mooi tot zijn recht komt!


Het museum ligt in het centrum omgeven door een klein park waar ook een aantal beelden staan, zoals op bovenstaande foto is te zien.


De kunstwerken komen prachtig uit tegen de sobere muren zoals hierboven.


Hier is nog wat duidelijker te zien hoe fraai  het werk van Lehmbruck is.Maar ook andere kunstenaars hebben een plek gekregen,zoals dit prachtig werk van Kate Kolwitch.
Alles bij elkaar is het de moeite waard om er een bezoek te brengen  De oude binnenstad heeft ondanks alle bombardementen nog veel mooie oude architectuur en rondom zijn de oude mijnen ( het Ruhrgebied) nu ingericht als moderne musea .


En natuurlijk heeft het museum een collectie moderne kunst, o.a. Jean Tingeley, Richard Serra en nog vele anderen. Ook eenmalige exposities zoals dit werk van Fabián Marcaccio een Argentijns kunstenaar . Maar zoals onze lerares altijd zegt: Mooi vinden doe je zelf!

9 opmerkingen:

Aart zei

Een interessant dagje is dat geweest! Dit doe ik eigenlijk te weinig, maar Duisburg is voor mij ook niet ver.
http:quiltaart.blogspot.com

Chriss-Cross zei

Zaten jullie op de terugreis bij aankomst ook onder de stoelen?
Wat een mooie werken (vooral die omarming in brons) èn wat een mooie uitgewassen grindmuur.

marjolijn zei

Wat een bijzondere collectie. Zeker de moeite waard om naar toe te gaan. Ik mag zelf graag ook allerlei tentoonstellingen bezoeken. Dankjewel dat je ons weer op ideeën brengt!
gr. Marjolijn

Inge zei

Wat een leuk en interessant logje. Prachtige werken. Je hebt ze ook mooi gefotografeerd. Voor mijn gevoel klopt het helemaal wat je lerares zegt.

Fijne paasdagen!
Inge

Dea zei

Wat een goed idee om zo'n cursus te volgen! Leuk om een beetje mee te kunnen genieten van de tentoonstelling. Dankjewel!

Janny de Roo zei

Leuk zulke dagjes uit...Met name het werk van Fabian Marcaccio intrigeert mij.
Fijne Paasdagen,
Janny

DEKAKADO zei

Prachtig, wat een collectie. Fijne Paasdagen gewenst. Mooie foto's ook. Groetjes, Marleen.

cri-cri zei

musea bezoeken is zo een verruimend iets ...wat hou ik van het beeld met die twee gezichten...heb het onmiddelijk in mijn hart gesloten ...

Corinne zei

Dit ziet er zeer interessant uit!!!!!