vrijdag 21 oktober 2011

Twee bijzondere tentoonstellingen!

In Tilburg is in September de tentoonstelling "I Fabric" geopend . van een jonge generatie veelbelovende ontwerpers uit Europa, actief op het gebied van mode,interieurtextiel en design.
Werkelijk prachtig, al die bijzondere stof ontwerpen en materialen! De TT is in het kader van de manifestatie Tilburg Textiles. in de context van 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Zeer de moeite waard. Ik had te weinig tijd , maar ga zeker nog eens terug! Nog tot 29 Januari in het Audax Textielmuseum.In Leiden en Amsterdam is op het moment de tt.  "Etrusken" te bekijken. Altijd met wat geheimzinnigheid omgeven. In de tentoonstellingen wordt er wat meer duidelijk. Maar wat me vooral aansprak was dat  de vrouwen gelijk waren aan de mannen! Dus toen al emancipatie! Er zijn topstukken te zien uit Italiaanse musea en vooral ook in Leiden schitterende  gouden sieraden! De tentoonstelling loopt nog tot 18 Maart.

4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Beide vermeldingen zijn erg aantrekkelijk. Leiden hoort in ieder geval tot de mogelijkheden. Tilburg ligt een beetje mijn richting. Maar lijkt zeker de moeite waard. groeten van liesbeth

Anoniem zei

Dank je voor de tip. Tilburg is wel vervoor mij.
Marjo

Suus zei

Zeker leuk om naar toe te gaan, ben je ook al in het kantmuseum geweest Hannie, ik las dat daar een TT is van cursisten van Frans Megens, waarbij een foto het uitgangspunt is.

maya zei

De tentoonstelling in Tilburg klinkt heel interessant! Morgen eerst maar eens rondkijken bij de design week...ook altijd leuk!