zaterdag 6 augustus 2011

Serie verven!

Afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het verven van de series met de 6 basiskleuren . Dus 2x 37 lapjes van 50x 50 cm. gescheurd! Er gingen 6 fatquarters uit 1 meter stof
Gelukkig was er regelmatig zon, zodat de bakken met zakjes in de zon konden broeien! Bij de apotheek kreeg ik 3 spuiten, ( een soort klisma spuiten) gratis mee. Ideaal! En voor de enkele mililiters.,had ik minispuitjes van een vriendin gekregen. Samen met de recepten die in ml, die Nienke me stuurde, lukte het prima!Deze serie is met Barnsteen Rode Jaspis en Azuriet. Ik was al gewaarschuwd dat het Azuriet nogal overheerste! Maar toch is het resultaat niet zo gek. Tegelijk stopte ik soms wat stukjes nicky velours in de zakjes. en wat katoen band.Deze serie met heldere kleuren: Citrien Robijn en Turqoise, is veel sprekender van kleur. Ook hier heb ik wat katoenband bij gestopt. Alles bij elkaar ben ik heel erg tevreden. Mede door de goede adviezen en recepten van Nienke! Het weekend mogen ze nog in de kamer liggen, zodat ik er telkens even naar kan kijken!

11 opmerkingen:

Aart zei

Mooie series, ik vind de tweede serie het mooiste, maar dat is mijn smaak.
Binnenkort ga ik met de nieuwe art-quilt groep ook verven bij Nienke, dus ik verheug me hierop, zeker na het zien van de series die her en der geverfd zijn.
http://quiltaart.blogspot.com

Anoniem zei

Wat een prachtige kleuren Hannie,leuk om ze in de kamer te laten liggen om er naar te kijken dan vindt je ze zelf ook heel mooi.
grt. Riet.

cri-cri zei

ik vind het een mooi resultaat , zou ik ook eens moeten doen, zo´n voorraadje aanleggen ...

Chriss-Cross zei

Als je eenmaal met verven begint, dan is het moeilijk om te stoppen. Elke keer komt er weer de vraag "wat als ...".

marjolijn zei

Wat een prachtige series zijn dit geworden. De eerste heeft inderdaad veel blauw, heel herkenbaar dus. De nieuwe serie van Nienke, de mix van de warme en heldere kleuren, is ook heel mooi!
gr. Marjolijn

Marion zei

Een genot om naar te kijken!Ben benieuwd wat voor quilts dit gaat worden.

Christina Fokkema zei

het is ook heerlijk verfweer en het is vaak ook nog besmettelijk he.

Jij hebt weer een schitterende voorraad. En wat handig dat je direct wat andere dingen mee hebt geverfd.

Deze foto's zijn plaatjes om naar te kijken.

marja. zei

wat een prachtige serie, zelf verf ik ookde stofjes en iedere keer is het net als toveren!!!!

Ineke zei

Heel erg mooi.Je kunt weer even vooruit

Janny de Roo zei

alleen even kijken....? En aaien...bedoel je toch...? (hihi)
Beide series zijn heel mooi geworden Hannie.

Nienke zei

Ja hoor, helemaal goed, een prachtig resultaat.! De receptuur kennen van deze kleuren, geeft voor de toekomst zoveel gemak en inspiratie! En dat volgen we natuurlijk weer graag ;-)!