maandag 23 mei 2011

Mode en sieraden in Arnhem

E nkele weken geleden ben ik naar Arnhen gereisd , en afgesproken op het station met Annelies een medelid van onze groep. We wilden in het museum voor Moderne kunst de sieraden tt. bekijken en tegelijk de mode expositie van Spijkers en Spijkers een ontwerpers duo die een deel van hun collectie The Mirror has two Faces. nu in het museum tonen. De moeite waard! Hier een deel van een zomercollectie van vorige jaren.Ze werken met thema zoals hierboven New York . Alles is prachtig gepresenteerd met allerlei thema's zoals Gougain en anders.Maar waar we eigenlijk voor gingen was de sieraden ontwerpwedstrijd. Uit verschillende landen zijn sieraden gekozen met als onderwerp de sieraden die vroeger ,en nog wel in verschillende culturen een duidelijke functie hadden.
Veel verschillende vaak bijzondere of ongebruikelijke materialen werden erin verwerkt.Hierboven een siraad van fomo klei! Jammer genoeg is hij maar te zien tot eind Mei. Anders ging ik zeker nog eens!

8 opmerkingen:

Inge Slaats zei

Prachtig Hannie, kan me voorstellen dat het de moeite waard is. Schitterend hoor, die sieraden die je hier laat zien.

Groetjes,
Inge

Janny de Roo zei

Dat sieraden niet alleen uit bv. glas, goud en zilver bestaan was duidelijk, maar dit is echt wel exclusief...! Leuk dat je dit liet zien.

marjolijn zei

Wat een inspirerende tentoonstelling was dit. Kan me voorstellen dat jullie hebben genoten!

Aart zei

Binnenkort kom je maar weer tijdens de modebiënale, ik zal er tegen die tijd wel een bericht aan wijden en ook het adres geven van de winkel waar bijzondere stoffen te koop zijn tegen een redelijke prijs!
http://quiltaart.blogspot.com

joke zei

Wat een geweldige sieraden. Jammer dat ik dit niet eerder wist. Nu gaat het niet meer lukken om te gaan kijken. Maar in ieder geval heb ik dan deze foto's gezien.

Suus zei

Leuk zeg, jammer dat ik het niet in het echt heb gezien, maar is zo ook leuk hoor.Dank je wel Hannie.

Anoniem zei

Zo doe je weer inspiratie op.
Marjo

Heather Woollove zei

Wow, wow, wow! Thanks for sharing!