maandag 22 november 2010

Nog eens tradioneel !

Afgelopen winter heb ik een aantal dierenblokjes geborduurd, met de bedoeling om er nog eens een quilt van te maken. Dat is nu gebeurd. Met een serie "fossil ferns" van Benartex ( In Amerika besteld) ,maakte ik ze tot een geheel. Een rand van een Baliprint, en heel intensief gemeanderd. De rand is gequilt in een bloempatroon ( uit de vrije hand)

Hier een detail van de borduurtjes Alle dieren groot en klein, zo was de titel van het boekje met voorbeelden! Hij heeft nog geen bestemming.

Deze huisjes quilt maakte ik samen met vriendin Ria. Ik maakte de malletjes en knipte de huisjes. ( Uit de ruitjes en streepjes stof krat) Zij reeg ze om en maakte er banen van. Daarna kwam hij weer bij mij, om er een rand aan te zetten en te quilten, ( machinaal).

Bij dit detail is nog te zien dat ik er een flink aantal knoopjes op heb genaaid!
Deze quilt gaat naar de Roemenië groep in Nuenen, die zorgen dat ze in Kindertehuizen terecht komen in Roemenië en Wit Rusland.

8 opmerkingen:

nadia zei

Wat een lieve dierenquilt, jammer dat je er nog geen besteming voor hebt :( De huisjesquilt vind ik ook een dotje, heerlijk patroon om je restjes op te maken!

Margeeth zei

Die dierenquilt is erg leuk en best wel modern, voor een traditionele quilt!

Liesbeth Wessels zei

Toch ook leuk weer eens even traditioneler te werken. De dierenquilt is erg leuk en mooi doorgestikt, en ik vind de huisjes een leuk patroon om resten op te maken, net weer anders, groet liesbeth

Wilma zei

Hoi Hanny, het was weer een tijdje geleden dat ik op je blog ben geweest, wat heb je weer een leuke dingen en ieder keer iets anders, je bent een nijver bijtje!
Lieve quiltgroeten uit Tilburg,
(k)WIL(t)MA

Suus zei

Ah ha je hebt een thuis workshop gehad, goed van je, werkt wel hè zo te zien. Ze zijn allebei erg leuk, en ook erg leuk om te maken. En ik denk dat je in de dierenquilt heel wat uurtjes hebt zitten.

Ati. zei

Leuke quilts Hannie en ook fijn dat er in ieder geval één gebruikt gaat worden :)

christina zei

Zo af en toe is het gewoon lekker om traditioneel te werken. En ze zijn weer prachtig geworden. Mocht je nog geen bestemming weten dat wil je de dierenquilt wellicht schenken aan Jopies. Dit is een stichting voor ernstig zieke kinderen.

Anoniem zei

Heel leuke quilt voor Roemenië, daar zullen ze blij mee zijn.
En die met de dieren is ook mooi, heel wat uurtjes werk. Krijgt vast ook 'n goede bestemming.
Groetjes, Wies