zondag 24 oktober 2010

Dagboekquiltje voor October,en fotomapje

Vorige week zette ik mijn quiltje voor October op de site de groep. Nu toch nog even op de blog, al hebben sommige quilters het natuurlijk al gezien! De ondergrond heb ik in een niet zo gebruikelijke kleur voor mij geverfd." ( Gewoon ) de basiskleur Rode Jaspis. Lag al een poos in de kast.
Na de workshop "Creative ways with de thermofax" was het een mooie gelegenheid om al die verschillende manieren om te zeefdrukken eens uit te proberen!
Er is o.a. geprint met discharge en puffpasta. Niet zo goed te zien is de tekst met goud transferfolie. Leuk om al die manieren eens uit te proberen!

Toen ik toch bezig was met "kliederen" meteen maar een omslagje voor een fotomapje gemaakt. Hier heb ik een gestemempeld lapje voor gebruikt, dat ook al een jaartje in lade lag ,en ik niet zo mooi vond! Je ziethet: Ook al lijkt een lapje mislukt, het is vaak toch nog bruikbaar! Met het zeefdrukje op organza en een fotoprintje erbij is het toch een aardig presentje geworden. Ik heb er een dunne hobb'svulling achter gelegd en machinaal gequilt, met metallic garen.

8 opmerkingen:

vilterietje zei

Hoewel ik niks van de beschrijvingen snap: wat een prachtige projecten! Vooral het fotomapje vind ik geweldig.
Lieve groet en tot...Riet

Liesbeth Wessels zei

TOEN IK TOCH AAN HET KLIEDEREN was..... Hoezo waar heb je dat geklieder dan gelaten ? Ik zie alleen maar hele mooie dingen in hele mooie kleuren. groet Liesbeth

Ati. zei

Zier er heel mooi en apart uit met die schrijverij. Mooie kleur ook!

Miekelis zei

Dag lieve Hannie,
Na onze inspannende dagen in Santpoort heb ik vandaag eens het fotomapje bij daglicht bekeken, het is prachtig, hartelijk dank daarvoor.
Ben je goed thuisgekomen?
groetjes Mieke

Suus zei

Ze zijn erg mooi geworden Hannie, en zo te lezen is het fotomapje goed aangekomen en al bewonderd. Leuk dat je ook de technieken van de workshop hebt toegepast.

marjolijn zei

Wat zien die lappies er weer prachtig uit Hannie. Ook je kaarten vind ik erg mooi. Leuk als je hele familie zo creatief is.
groetjes, Marjolijn

Anoniem zei

Heel mooi fotomapje.
Is dat voor je vriendin in Almere ?
Zal ze heel blij mee zijn.
Groetjes, Wies

Anoniem zei

Mooi met die letters en afbeelding
Marjo