zondag 22 augustus 2010

Vlisco 2

Afgelopen weken weer eens met de vliscostofjes bezig geweest! Ik had nog 100 blokjes liggen die ik een poos geleden maakte. Het in elkaar zetten was zo gebeurd, en om het geheel niet al te bont te maken, zijn er 3 rustige randen aan gekomen. Ook om de juiste maat te krijgen.

Bij dit detail is het eenvoudig patroon te zien. Ook weer gesneden met een kunststof mal. De hoofdlijnen zijn machinaal gequilt. De zwarte blokjes en de rand met de hand, met verloopgaren in verschillende kleuren. Natuurlijk weer een gezellig avondwerkje tijdens een mooie film!
Afgelopen Vrijdag is hij opgehaald, samen met onderstaande quilt die ik een poosje geleden maakte, voor een stichting die er wel een bestemming voor vind!
Weer wat ruimte in de kast, en het is gezellig om ook weer eens traditioneel te werken,zonder er al te veel bij na te denken!

7 opmerkingen:

Aart zei

Ik vind de quilt van Vlisco stoffen erg mooi, de eerste foto heb ik vergroot om het patroon te kunnen zien, maar de tweede foto maakte dat allemaal duidelijk. Volgend weekend is er in Borger bij de Stofmeid open dagen, waar quilts van Afrikaanse stoffen hangen, de mijne ook. Maar deze had er net zo goed kunnen hangen. Ik vind het ook prettig om zo af en toe iets traditioneels te doen, die afwisseling is zalig.
http://quiltaart.blogspot.com

Liesbeth Wessels zei

beide quilts vind ik erg mooi, hoewel ze heel verschillend zijn. De donkere randen en stukjes geven structuur aan de mooie vlisco lapjes.
De andere quilt verloopt heel mooi van kleur. groet liesbeth

viltariet zei

Prachtige quilts! Enne... wat je makkelijk noemt, het ziet er behoorlijk ingewikkeld uit. Of komt dat omdat ik een quiltabeet ben? ;-)
Groetjes en tot...
Riet

Suus zei

Ze zien er erg leuk uit Hannie, mooie stoffen en een leuk blok van de vlisco quilt.De tweede is ook erg mooi geworden, heb ik ook nog liggen. Is het nu wel weer eens tijd voor.

Anoniem zei

Hoi,
Prachtig ,die twee quilts.
Vooral de donkere vind ik schitterend.
Dat je dat tijdens 'n film kunt,is mij 'n raadsel.
Ook Morgenstond is heel mooi.
Groetjes, Wies

christian zei

Jeetje, wat een productie weer. Vlisco's blijven prachtig he. Ze spreken voor zich. Daar moet inderdaad een rustig patroon bij.
EN die onderste is ook heel mooi geworden. Daar maak je vast weer anderen heel blij mee.

Anoniem zei

Ze zijn weer mooi alle twee.
Noem het maar makkelijk,en dan nog film kijken.
Groeten Riet.