dinsdag 24 augustus 2010

Stempelen en zeefdrukramen

Een poosje geleden zag ik bij suze op de blog een tip voor een winkel in stempel benodigdheden.

De webwinkel is Art Journey. Er werden leuke ideëen met foto's uitgelegd. O.a. Stempelen met penscore blokjes. Een rubberachtig blokje dat je met de heatgun verwarmt en dan drukt in verschillende materialen: o.a. elastiekjes -knopen- paperclips,enz. Wil je een ander reliëf gewoon het blokje weer verwarmen, het wordt weer glad zodat je een andere afbeelding erop kunt zetten. Voor 1 euro per stuk! En natuurlijk heb ik het niet met stempelinkt gebruikt, zoals in de uitleg stond, maar heel eigenwijs met stempelverf op evolon afgedrukt! Ze moeten t.z.t nog verder bewerkt worden.

Binnenkort ga ik met enkele mensen een breakdownprinting dag doen, bij Wil. Daarvoor moet je natuurlijk een groot zeefraam hebben. Ik gebruikte tot nu toe alleen thermofax-screens voor het zeefdrukken., die ik liet maken bij Atelier Zijdelings in Tilburg.
Grote zeeframen zijn nogal duur, dus ben ik zelf aan de slag gegaan! Bij Xenos schilderij lijsten gekocht,en het canvas eraf gehaald. Mijn man heeft ze voor alle zekerheid eerst geschilderd.
Daarna hebben we samen het zeefdrukgaas gespannen, en vastgezet met tape. Was alles bij elkaar nog een aardige klus! Maar het gaas zit er prachtig strak op, en de kanten zijn waterdicht?
Nu vraag je je af,wat moet ze met 4 ramen? Nu, twee zijn er voor een vriendin, die het breakdownprinten ook wil gaan proberen. Als het allemaal lukt, komen mijn probeersels binnenkort op de blog?

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Hannie

Ik ben blij met jouw artikeltje over de stempels. Ik kende die leuke winkel nog niet. Heb hem meteen opgezocht en een paar penscore blokjes en glimmermist betseld.
Ik was al een tijdje op zoek naar dit materiaal. Bedankt!

Tonny

Ellen zei

Als je zeefdrukprinten leuk vind zijn een paar extra ramen altijd handig ,ik heb er inmiddels 8 gemaakt. Ben benieuwd naar de resultaten.

viltariet zei

Ha Hannie!
Wat een leuke techtniek. Wel al over gehoord, maar nog nooit gezien. Lijkt me echt een uitdaging om eens te doen.
Over mijn vriending Patty: Ze komt ook op de kunstmarkt aanstaande zondag, samen met een andere vriending en mezelf gaan we 2 kraampjes bezetten. Volgend jaar hebben we samen een expositie in Middelbeers, het Oude Kerkje. Dat lijkt me voor jou wel te doen? of niet natuurlijk. Vanaf 1 januari 2011 heeft Patty een atelier in Oirschot, dus wie weet?
Groetjes en tot...
Riet

Nienke zei

Wat een originele techniek, dank dat je dat met ons wilde delen! Ben heel benieuwd naar je screenprintresultaten,

Suus zei

Zijn goed gelukt Hannie.

Janny zei

Ben erg benieuwd Hannie...!

Louise zei

hallo Hannie,

Leuk dat je Art Journey hebt vermeld, vinden we natuurlijk heel erg leuk.

groet

Louise Kolker
Art Journey

Anneke zei

heel knap gemaakt die zeefdruk printen.
ja artjourney is mijn favorite winkel

christina zei

Wat zijn dat handige blokken. Die ga ik ook bestellen.

Wat ben je inventief om van fotolijsten een zeefdrukraam te maken. Groot gelijk, want het scheelt nogal wat geld.