vrijdag 18 juni 2010

quiltfestival en beeldentuinen

Afgelopen weekend waren we enkele dagen in Noord Groningen voor het quiltfestival In 10 prachtige kerkjes werden quilts tentoongesteld. Modern ,tradioneel en Art-quilts . Een tocht langs eeuwenoude kerkjes, waar verschillende groepen en quilters hun werk lieten zien. Erg leuk om zoveel mooi's bij elkaar te zien. We hebben dan ook erg genoten. Hierboven één van de kerken op de route.

OP de heenweg zijn we eerst in museum De Buitenplaats gweest. Eeen museum voor figuratieve kunst, in Eelde.Er worden regelmatig mooie exposities gehouden,en ook het Nijsinghhuis is enkele weken per jaar open voor publiek. Enkele kamers in het huis zijn beschilderd door o.a. Matthijs Röling. Waarvan hieronder een afbeelding van de "Blauwe kamer"

Prachtig om te zien de taferelen met bloemen en bijna onzichtbaar tussen de planten,ook veel dieren en mensengezichten. Schitterend!
Op de terugweg in Zwolle nog een paar uurtjes doorgebracht op het Landgoed Anningahof. Een aantal hectaren vol met hedendaagse kunst van Nederlandse kunstenaars. Hierboven een kunstwerk van Marc de Roover. "Kringloop" Het was een mooie afsluiting van een heel fijn weekend vol indrukken en kunst kijken!

Geen opmerkingen: