maandag 31 mei 2010

Dagboekquiltje "Meimaand Mariamaand

Voor de Dagboekquilt groep A-Fier maakte ik dit Meiquiltje. met het thema Hasseltse kapel
Als echte Tilburger, gingen we vroeger in de Meimaand altijd wel een keer naar de "Hasseltse kapel" om er een kaarsje op te steken, en natuurlijk wat snoep te kopen van de kraampjes die rondom de kapel staan in de maand Mei. Nog steeds wordt de kapel heel druk bezocht, als een soort bedevaartoord. En wordt er dagelijks het Rozenhoedje gebeden of een mis opgedragen. Ook komen er stelletjes om te trouwen, in de eeuwenoude kapel. Alles bij elkaar voor mij een mooi thema voor deze maand.
Als ondergrond nam ik een Monoprint en heb de kapel op zijdeorganza geprint. Om het Mariabeeld weer te geven gebruikte ik een restje zijde brokaat met zilver geborbuurd. en voor de "gouden" kroon een stukje Tyvek. De lichte stukjes geschept papier met "tekst" suggereren de plaquettes die in de kapel hangen als dank van bezoekers.
Kijk ook even hier voor wat meer informatie over de geschiedenis van de kapel.

3 opmerkingen:

Suus zei

Erg mooi gedaan hoor Hannie. Leuk je verhaal over de kapel. In ons dorp hebben we alleen een katholieke kerk en geen kapel. Als ik ergens ben, en ik kom een kapel tegen dan wil ik daar ook altijd even naar binnen.

Janny zei

Ik ken de kapel niet, maar vindt het prachtig weergegeven en verwoord. Doe je zo iets niet na hoor (zit je ook vast niet op te wachten haha)

Anoniem zei

Heel mooi !
Ik heb het in het echt gezien en ik ken de kapel natuurlijk ook goed.
Ook je verhaaltje erbij, mooi.
groetjes, wies