zondag 16 mei 2010

Verjaardagscadeautjes en ATC van ver!

Afgelopen week voor de verjaardag van twee vriendinnen, heb ik op hun verzoek een map gemaakt. Als basis een gebruikte map. ( Zie je later toch niets meer van) Op een rest mooie niet te dikke (gordijn) stof heb ik een collage gemaakt. De resten komen weer uit de dozen met lappen, die ik speciaal voor zo'n doel bewaar. De kleuren passend bij hun interieur. Daarop maakte ik een collage van allerlei materiaal, mooi bij elkaar passend of contrasterend.
Op de donkerrode map een bewerking met Tyvek, Ausbrenner, geverfde kant, organza, angelinavezels, en koord.
Alles met verschillende garens en stiksels vastgezet.


Hierboven een detail van de lichte map. Daar heb ik wat ander materiaal voor gebruikt, zoals grofmazig gaas, ook een mooi stukje ausbrenner, kant en gesmolten verpakkingsplastic van een boeket. Verder nog wat geborduurde blaadjes (uit een lapje geknipt) en wat mooie kant en organza. Ook weer een compositie gemaakt en gewoon alles vastgestikt met mooie garens.
De stof aan de hand van de map op maat gemaakt, en in vorm gestikt en waar nodig met textiellijm vastgezet. Deze week ga ik ze allebei bij de jarigen afgeven!

Enkele dagen geleden kwam uit Australië ook deze leuke ATC ! Van Linda die de grachtenpanden zeefdruk maakte met een thermofax screen . Heel mooi gedaan, weer een heel aparte voor de verzameling!

2 opmerkingen:

Suus zei

Ik denk dat jou vriendinnen erg blij zullen zijn, met dit mooie kado en met zo`n vriendin. Ze zijn prachtig. En de kaart is ook erg leuk.

Anoniem zei

Wat een mooie mappen en dan van epullen die je hebt.
geweldig. grt. Riet.