zaterdag 27 februari 2010

Vlisco quilt

Een jaar of acht geleden kreeg ik van een vriendin een hele grote tas met resten Vlisco Batiks. Het waren denk ik eindresten van het weefgetouw, want er zaten op gezette plekken mooie ronde gaatjes in. Maar voor blokken te snijden heel goed te gebruiken. Dus heb ik er een quilt voor haar van gemaakt. Maar rond diezelfde tijd werkte mijn man mee aan particulier ontwikkelingsproject in Zambia. Dus heb ik ook nog een paar quilts gemaakt voor de loterij van de regiodag hier in Noord Brabant Oost. Het goede doel,was uiteraard hun project!
Maar er was zoveel stof, dat er nog een grote krat hier in de kast stond! Wil ik dus eigenlijk wel eensweg wegwerken! Ook had ik nog verschillende kunsstof mallen, gekocht bij Iet van de Vrande in Someren. Waar ik af en toe een workshop volgde. Heel fijne mallen , en er zitten ook suggesties voor quilts bij. Om de krat met stof snel leeg te krijgen koos ik voor de gemakkelijke weg, en ben aan het snijden gegaan! Elke dag een aantal, tussen de soep en aardappels door zo als het gezegde luidt! Hierboven een overzichtje van enkele mallen.

Hier een deel van de quilt die ik aan het maken ben. door zwarte blokken ertussen te zetten , komen te andere stoffen wat beter tot hun recht. Het ontwerp komt uit het minitijdschrift "Voetje Breed "waar ik jarenlang een abonnement op had Uitgegeven door Iet van Vrande. Hopelijk heb ik een dezer dagen de top af? Want de krat is nog lang niet leeg, dus ik ga gewoon door met een ander ontwerp! Alles wordt uiteraard voor een goed doel, of om weg te geven!

6 opmerkingen:

Madammeke Ongeduld zei

dit vind ik heel mooi een gebaar van menselijkheid

Margeeth zei

Dat ziet er al leuk uit.
Heel herkenbaar, dat krat dat maar niet leeg wil. Jij hebt waarschijnlijk ook nog zoveel stof dat je 200 moet worden om het op te maken?

Janny zei

Kratten vol of niet...jij weet er wel iets moois van te maken Hannie...!

Ati. zei

Wordt een hele spannende quilt. Goed idee met dat zwart ertussen!

Suus zei

Mooi met dat zwart ertussen Hannie.
En klopt het dat je de rechterbalk veranderd hebt. Leuk hoor.

nadia zei

Mooi!!!! En wat heerlijk dat jij in hetbezit bent van zo'n heerlijke zak vliscostoffen. Ik heb ook eens een poging gedaan bij Vlisco in Helmond. Ze verkopen inderdaad zakken met restmateriaal, maar aangezien je nooit weet wat er in zit heb ik er maar vanaf gezien, kon wel eens een dure miskoop worden....