maandag 28 december 2009

verven met sneeuw

Op de blog van Wil zag ik een experiment om met sneeuw stof te verven. Ook in de Quilt Art magazine stond een artikel met foto's. Sneeuw lag er genoeg, dus ben ik ook eens bezig geweest.
Dit resultaat kwam uit de rechter vergiet. Moest eigenlijk zoals je ziet op de bovenste foto heel donkerrood worden?

Dit was het resultaat uit de linkervergiet, meer oranje was de bedoeling. Waarschijnlijk teveel sneeuw?, of ik had ze nog even in magnetron moeten doen? voorlopig kan ik het niet meer uitproberen. Ik ben niet onder de indruk van het resultaat ,maar ze zijn altijd wel bruikbaar.

6 opmerkingen:

mia de vos zei

ja dat is inderdaad kleurverschil, wie weet heeft Wil een reaktie over jouw sneeuwverven. Overigens doet ze ook verf + stof in de diepvries. Ze heeft het me uitgelegd maar mijn vriezer zit vol.

Margeeth zei

Wil schreef inderdaad op haar blog dat ze haar stoffen nog even in de magnetron doet en dat de kleuren daar dus beter van worden.
Omdat wij geen magnetron meer hebben ben ik maar niet eens aan sneeuwverven begonnen, vond het de troep niet waard als ik het toch niet goed kon doen.

Inge Slaats zei

Tja Hannie, ik ben van het traditionele quilten en dan ook nog eens met kant en klare stoffen. Dus niks geen geverf voor mij. Ik vind het wel interessant om te lezen hoe anderen hier mee bezig zijn. Ik ben vaak vol bewondering voor de prachtige resultaten. Dit verven met sneeuw is ook helemaal nieuw voor mij. Ach en de volgende keer dat er sneeu ligt probeer je het gewoon nog een keer. Toch fijn dat je dit gewoon kunt gebruiken (jij kan dat, ik zou het zo wegmikken, LOL)

Groetjes,
Inge

Wil Opio Oguta zei

Van belang is dat je meer procion poeder gebruikt dan normaal. Ik gebruik minimaal 3x zo veel poeder. De kleur is inderdaad lichter na drogen. Dit komt o.a. doordat de stof niet in het verfbad blijft liggen, maar weglekt. Door het weglekken krijg je de karakteristieke tekening. Het mooiste effect krijg je als je gemengde kleuren gebruikt, dus niet de pure MX kleuren. Door de verschillende snelheid van contact maken met de stof kan je dus een kleur krijgen die je niet verwacht had. Even 1 of 2 minuutjes in de magnetron pept de kleur wel op.
Ik zal binnenkort weer een keer ijsvriezen op mijn blog zetten. Ter inspiratie :-)

nadia zei

Dat is een leuk experiment! Als er weer eens sneeuw ligt (?) dan ga ik dat ook eens proberen. Nu ga ik het weblog van Wil in de gaten houden, ik heb namelijk een hele grote vriezer LOL ! Morgen ga ik een dagje naar Den Haag, je snapt natuurlijk wel wat er boven aan de agenda staat....juist, de bibliotheek!!!! Mocht ik je niet meer spreken dan wens ik jou en je man vast een hele fijne jaarwisseling!

christina zei

Via Mary kwam ik op jouw weblog terecht. Mary had me geattendeerd op het verven van sneeuw. Jouw uitleg was duidelik en met de reactie van WIl erbij had ik genoeg informatie om zelf aan de slag te gaan. Jouw lapjes zijn erg mooi geworden!