maandag 19 oktober 2009

handwerkbeurs en Museum Boijmans van Beuningen

Deze foto is een gebreid lichaam van de kunstenaar Freddie Robins, met armen en benen, maar er is op geen enkele manier in te komen? Vond het zo'n aandoenlijk snoetje! te zien bij de The Art of Fashion expositie: In museum Boijmans van Beuningen.
Ook dit is een kunstwerk of kledingstuk? van de Zweedse modeontwerpster Sandra Backlund. Gebreid van echt haar. Nogal bizar, en je moet er niet aan denken om het echt te dragen? Maar dat is natuurlijk ook niet de bedoeling! Het was toch heel plezierig om alle objecten te bekijken!


Afgelopen zaterdag was ik in Rotterdam voor de handwerkbeurs, waar ook de bijzondere tentoonstelling van Texui was. Het was de reis naar Rotterdam meer dan waard! De treinreis verliep heel voorspoedig. We hebben gebruik gemaakt van de metro, waar ik eerst mijn N.S. kaart voor moest opladen. maar ook dat was prima geregeld. Met dank aan de N.S. medewerkers die alle hulp boden waar nodig was! Allereerst natuurlijk de prachtige quilts bewonderd, en met de aanwezige dames van Texui gesproken.
Daarna toch even langs de materialen stands, al was ik echt van plan om niets te kopen?

Hierboven mijn "buit" vooral blij ben ik met de batikstempels , waar ik al lang naar zocht. ( van Khyber gallery uit Wageningen. en heel betaalbaar! En natuurlijk kon ik het mooie rayon garen niet laten liggen.

Omdat we erg vroeg waren zijn we nog naar het museum Boijmans van Beuningen gegaan, om de tentoonstelling The Art of Fashion te bekijken. Een tentoonstelling waar modeontwerpers hun werken laten zien "op het grensvlak van beeldende kunst" zoals in de folder staat! Zie ook de blog van Margeeth
Een aardige en soms bizarre expositie. Ook hebben we de collectie II van het museum bekeken. Alles bij elkaar is een bezoek aan het museum een uitstapje waard!

2 opmerkingen:

Margeeth zei

Dat zijn mooie stempels, heb jij er vijf gekocht? Ze waren inderdaad redelijk geprijsd, helemaal als je er vijf kocht maar ik vond eentje wel genoeg. En je hebt ook mooi garen gekocht. Ik had in mei in Veldhoven een hele grote klos van dat rayongaren aangeschaft, maar mijn naaimachine weigert daar mee te naaien.
Wat zijn die kleine houten dingetjes met gaatjes links naast je stempels?

mia de vos zei

Je hebt weer een leuke dag gehad, met prachtige stempels. Jammer dat ik daar niet naar toe kon.