dinsdag 29 september 2009

quilts in Alkmaar

Hierboven de mooie "Zeewier"quilt van Margeeth. De organisatie heeft de quilts perfect op kleur gehangen.

Afgelopen dagen was ik in Alkmaar bij verschillende tentoonstellingen. natuurlijk ook in de Grote Kerk bij de tentoonstelling van het Quiltersgilde. Een prachtige locatie, waar de vele quilts goed tot hun recht kwamen. (Mijn complimenten voor de organisatie van deze tentoonstelling! )
Voor het thema "Flora en Fauna van de Zee" had ik deze quilt "Zeeanemonen" gemaakt, die een mooi plekje had gekregen . Ik heb hem gemaakt op een zelfgeverfde lap, en met stempelwerk, en veel machine quilting bewerkt. Verder heb ik gebruik gemaakt,van Lutrador en Tyvek. Naast die van mij, hing de mooie quilt "Zeewier" van Margeeth.
Op de bovenste foto (met toesteming van Margeeth ) te zien.
Ook was er de stand van de tulpactie voor Afghanistan, waar 48 quiltjes hingen, gemaakt rondom een tulpenblokje , geborduurd door vrouwen uit Afghanistan. Het is een project van Pascale Goldenberg, die in het oorlogsgebied vrouwen heeft begeleid, met het borduren, en door de blokjes hier in Europa te verkopen. Waardoor ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Voor Nederland was de tulp gekozen, als motief. 48 Dames hebben gehoor gegeven aan de oproep en met het gekochte blokje een quiltje gemaakt. Hierboven een kleine impressie. tijdens de tentoonstelling werden er ook blokjes verkocht. Maandagmiddag heb ik daaraan meegeholpen. En het was een succes! Er was erg veel belangstelling voor. Een prestatie voor de dames die dit organiseerden!

Dit was het quiltje dat ik maakte, met mijn gekocht blokje. 3 Quiltjes gaan mee met een reizende tentoonstelling. De bezoekers van de tentoonstelling konden hun stem uitbrengen voor het quiltje van hun keuze . De 3 met de meeste stemmen gaan mee op reis!
Natuurlijk ben ik ook gaan kijken bij de tentoonstelling "Uit de Naad" met heel bijzonder werk! Waarbij een quilt van Astrid, mede lid,van A-Texere. en een werkstuk van Wil Alles bij elkaar dagen waarin ik veel moois heb gezien, en inspiratie op heb gedaan!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Han,
Je hebt genoten in Alkmaar,maak ik wel op uit je verhaaltje.
Ziet er ook geweldig uit.
Ook je quiltje is prachtig, zo'n mooie kleuren.
Je hebt echt eer van je werk.
Lieve groetjes.
Wies

Anoniem zei

Hoi Han,je hebt weer veel gezien in Alkmaar en weer iets moois gemaakt echtprachtig ze.
Groeten Riet.sesolyp

nadia zei

Beste Hannie, mooie quilt heb je gemaakt, die verdiende ook echt een plekje op de TT. Zelf ben ik helaas niet geweest, het zat er niet in. Fijn dat je de borduurtijdschriften aan me wil schenken. Ik weet niet of ik binnenkort in de buurt ben, maar als het zo is laat ik je dat weten. Bedankt zovast enne....de ATC zit "in het vat" Groetjes, Nadia