maandag 10 augustus 2009

Workshop in Zwaag

Zoals ik in een vorig bericht schreef, volgde ik vorige week een 2daagse workshop in Zwaag, bij Ella Koopman Een geweldig textielkunstenaar, en een erg aardige, leuke vrouw! Die al heel wat naam heeft gemaakt met haar bijzondere textielontwerpen. Zoals o.a.voor de Holland Amerika lijn en verschillende modeontwerpers. Op de site zie je verschillende foto's van haar werk.
De eerste dag werkten we met natuurlijke materialen o.a. linnen. Zie hierboven een werkje ,waar ik schuine plooien in heb gestikt, en met de kwast bewerkt.
Hier ben ik bezig in de spuitruimte. Natuurlijk met mondkapje. Viel nog niet mee!

Dit is een werkstuk van de tweede dag op satijnpolyester. Met kleine naadjes erin gestikt, en schuin een plooi ingestreken. Daarna verschillende malen gespoten , aan voor en achterkant. door deze bewerking komt de verf prachtig door de stof heen.

Op deze foto hierboven, een organza lap van thuis meegenomen, felrood. Waar ik op regelmatige afstand plooien in stikte. met de kwast bewerkt,en daarna de achterkant heb gespoten.
Alles bij elkaar waren het twee erg leerzame en gezellige dagen. Ik logeerde in Venhuizen. Bij de dochter van Josée, (een collega van A-texere. ) gezellig , en voor mij ideaal, omdat ik met haar steeds mee kon rijden, naar het atelier van Ella. En ze me van en naar het station bracht!
Ik wil hier thuis zeker ook nog van alles uit proberen. Maar heb dan natuurlijk niet de beschikking over de faciliteieten net als bij Ella. Maar evengoed kan ik wat lappen bewerken met de kwast. t.z.t. hier meer over!
Deze foto,s geven natuurlijk maar een kleine indruk, van alles wat ik in die twee dagen ervaarde!

5 opmerkingen:

Wil Opio Oguta zei

Mooie lappen heb je gemaakt. Ik ben benieuwd naar wat je verder nog gaat doen.

AnneJeu zei

Hoi Hannie,
Wat een geweldige ervaring, om te mogen werken in zo'n atelier en met zo'n vakvrouw!
Groetjes,
Annette

Margeeth zei

Ha leuk, een verslag, ik was al nieuwsgierig. Je hebt thuis natuurlijk niet zo'n mooie spuitruimte, maar je zou het wel met een spuitbus kunnen proberen of anders met zo'n spraypompje?

Corryna Janssen zei

Dat ziet er uit als een leuke dag! Dat zou ik ook wel willen.

Anoniem zei

Hallo Han,het is weer leuk wat je allemaal gedaan hebt geweldig zeg.
Ik ben nieuwsgierig om het weer in het echt te zien.
gr. Riet.