zaterdag 18 juli 2009

Thema voor de Uitdaging

Het thema voor "De Uitdaging " was dit keer: Detail van een dier. Nou, daar had ik meteen een idee voor! Ik vroeg mijn dochter om foto's van "Mientje" de poes. Die af en toe bij ons logeert. Leuke foto's van alle "onderdelen" Ik bedacht dat haar neus wel aardig zou zijn? Maar daar kwam de mooie neus van "Romeo" de hond van Hilde al voorbij! Geen nood, dan wordt het haar oor? Maar daar kwamen de lieve oortjes van "Famke "de hond van Mia langs! En ook de prachtige hanenkam, van Marjo, de leuke zebrastaart van Wil, en schitterend dagpauwoog detail van Jans zijn de reveu gepasseerd!
Maar gelukkig is er Internet, waar ik een mooie foto vond van een kikker. In ons vorige huis hadden we een grote vijver waar in het voorjaar de kikkers "brulden" Dus hier mijn detail van een groene "brulkikker"? Ik heb als ondergrond grof linnen geverfd met kwast en stempels van (kachelhoutjes) En de kikker gemaakt van geverfde tyvek .
De ogen zijn van tyvek en gespoten met een soort marmerspray , en daarover plastic. Kop en ogen opgevuld en zijn kop glanzend gemaakt met acrylwax . De rietstengel is van organza. Alles machinaal gequilt met verschillende garens .

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Han,

Wat leuk zeg !
Nog mooier als ik in gedachten had,toen je vertelde.
Super knap weer.

Liefs, Wies

Anoniem zei

Wat een geweldige kikker Han! Goed gekozen, en mooi uitgewerkt.
Deze springt er voor mij echt uit (figuurlijk dan)!!!
Groetjes,
Angela