vrijdag 19 juni 2009

Stempels maken en uitproberen. Met trapsuutjies verf


Omdat ik het stempelen op stof zo'n leuk werkje vind en regelmatig toepas in mijn werk, maak ik ze ( bijna ) altijd zelf. In het verleden van tractorband. Maar tegenwoordig van een zachte foam, die goed is te knippen. Bij "De Kwast." te koop in pakjes of grotere vellen.
De houtblokjes maakt zwager Puck voor me. Ik heb me een partij gekregen waar ik ik jaren mee vooruit kan! In alle maten.
Dit keer heb ik ze ook uitgeprobeerd met trapsuutjies verf. Ik had al een jaar of wat een basispakket liggen. Dus expirementeren met de extenderbase! De weghaaltechniek. Iedereen kent die natuurlijk. De verf is goed te fixeren in de oven , en geeft dan echt niet meer af. Maar hier dus mijn (beginners)proefjes , met de nieuwe stempels.

5 opmerkingen:

mia de vos zei

wat leuk van je zwager, kost natuurlijk wel een kunstwerkje van je. de extentder heb ik hier ook staan maar nog nooit iets mee gedaan dus moet ik maar eens een dag! vrij maken om te gaan experimenteren.

ingesquiltverhalen zei

Hoi Hannie,

Ik heb eens even een aantal berichten van jou bekeken en wat een prachtige kaarten heb ik gezien. Je zou mij moeten zien zitten hier, ik zit al een kwartier met mijn mond open van de aaahhh's en ooohhh's die eruit komen. Je weet dat ik een echte traditionele quiltster ben, maar ik heb echt diepe bewondering voor jouw werk, vooral door de prachtige kleuren die je gebruikt, is iedere kaart een waar kunstwerkje!

Corryna Janssen zei

Mooie stempels en mooie stofjes heb je gemaakt! Bedankt voor je reactie op mijn blog, o.a. voor mijn verjaardag. Binnenkort zal ik eens aan de slag gaan met kaarten, zodat ik jou iets terug kan sturen. Het is hier zo voor de zomervakantie erg hektisch en ik wil het niet afraffelen. Ik wil je in elk geval laten weten dat ik het niet vergeet.

Anoniem zei

Hoi Han,

Leuk om te zien,dat je nog steeds blokjes hout hebt,om stempels van te maken.
Heel mooi,die motieven en die kleuren.
Ik sta steeds versteld van al je prachtige werk.

Lieve groeten , wies

Margeeth zei

Mooie stempels Hannie. Waarmee plak jij dat foam nu op die blokjes? Ik heb dubbelzijdig plakband geprobeerd maar dan blijven ze zo plakkerig en houtlijm, maar dat laat op den duur toch los.