zondag 5 april 2009

museumweekend


Gisteren en vandaag was het museum weekend. Omdat we vrienden uit Almere op bezoek hadden, besloten we met ze, in Horst het kantmuseum te bezoeken. ook omdat er een bijzondere tentoonstelling was . nl. "Still Life" Phaff Art Embroidery Challenge. Zeer de moeite waard. Er mocht niet worden gefotografeerd. dus geen afbeelding hierbij. ( Klijk daarvoor op bovenstaande site). Het museum is pas vorig jaar geopend in een oude kantfabriek. Leuk,om een keer te bezoeken!


Zondag hadden we gepland,voor het wevershuis in Leiden. Waar A-fier hun dagboekquiltjes tentoonstelden .Heel mooie en ook bijzondere quiltjes. In allerlei technieken. Op deze Zondag demonstreerde margeeth handwerktechnieken in quiltjes. Leuk,om kennis te maken met haar, want ik ken haar alleen van de blog! Heb met haar een ATC greruild. Dank je wel!

Omdat het wevershuis pas 'smiddags open was, zijn we eerst naar Het museum van Oudheden gegaan,aan het Rapenburg. Er was o.a. een tentoonstelling van Gertie Bierenbroodspot. maar ook de rest van de museumcollectie is het bekijken waard! o.a. de themawandeling ( Aphrodites beauty case ) schoonheid in de oudheid. Zie ook de site van het museum. Het was een druk, maar fijn weekend.

1 opmerking:

mia de vos zei

Wat een druk weekendje heb je weer achter de rug. Ik heb je links naar het kantmuseum en het museum van oudheden geopend en dat waren inspirerende tentoonstellingen zo te zien.

mia