zondag 29 maart 2009

Regiodagen Noord-Brabant -OostAfgelopen Woensdag en Donderdag waren de regiodagen in Oisterwijk. De organisatoren Marleen Wijn, en Marianne Rutten, hadden weer een goed programma samengesteld. Als eerste was er Henk van Kooten, met zijn prachtige quilts. Die ons samen met zijn partner uitlegde hoe ze tot stand waren gekomen. Hierboven een foto van zijn quilt met afbeeldingen over het Joodse geloof. Daarna vertelde Angela Toffolo over het project wat haar dochter opzette in India. Het is een project van Don Bosco,waar zij haar eigen inbreng had, door de kinderen te laten tekenen en schilderen. wat een groot succses was. Angela had samen met de Bee uit Son en Breugel, 2 mooie quilts gemaakt, om te verloten voor het project. (Zie foto) De opbrengst was tijdens die twee dagen 627 euro!

Na een lekkere lunch was de workshop, waarvoor we allemaal een pakketje stof kregen en een patroontje. daarvan werden blokjes gemaakt waarvan later een quilt gemaakt word,voor een volgend doel. Ook was er natuurlijk de Show en Tell. Niet zo heel quilts werden er getoond, wel mooie! De leukste en kleinste, gemaakt door Mariette Veldkamp ook van de Bee uit Son en Breugel . Met het garenklosje ernaast zie je hoe klein de hexagons waren! hier op de foto. Alles bij elkaar een gezellige dag en leuk om weer veel bekende gezichten te zien!2 opmerkingen:

mia de vos zei

Hoi Hannie, best gezellig toch zo'n regiodag. Ik heb al eerder het verhaal van Henk van Kooten aangehoord, inspirerende combinatie met zijn partner. Zijn quilt ziet er trouwens schitterend uit.
Wat een gepriegel moet die hexagon geweest zijn. petje af voor de maakster.
mia

Inge Slaats zei

Wat leuk om iets over de regiodagen te lezen, ik ga anders altijd, alleen deze keer lukte het niet (tijdgebrek, andere afspraken.
Je laatst gemaakte kaart ziet er ook weer prachtig uit.