zondag 12 juni 2016

Quiltfestival Groningen. Eerste prijs!Tot mijn verrassing  kreeg ik afgelopen week een telefoontje, dat mijn quilt :
"Vluchten voor Vrijheid "
voor het festival in Groningen de eerste prijs had gewonnen bij de categorie Art quilts!
 Ik kon het haast niet geloven .
Ik was toch al van plan om er enkele dagen heen te gaan, dus Vrijdag op tijd op weg voor de prijsuitreiking.
 Het was best moeilijk om tegen niemand iets te zeggen. Hieronder een beschrijving van mijn quilt .


Ik maakte het werk op 2 panelen met breakdownprint  met aan de linkerkant een effen strook wat  beter bij het geheel paste,
 Daarop uit de vrije hand getekende  mensfiguren  van zwarte alcantara, een stof die niet rafelt.
Ook figuren van zwarte tule ( mensen die de lange tocht niet hebben gehaald )
Het werk is 100 cm breed en  120 cm hoog.


Hier een detail met ook nog mensfiguren met discharge  pasta gebleekt . Ze stellen de familie voor die zijn achtergebleven.


Op de effen strook nog  figuren gebleekt, en de "Arabische" teksten met screens en
 bronsverf gezeefdrukt.
Hier zijn ook wat duidelijker de vele handsteken te zien.


Nog een detail met de tekst .
Het was een feestelijke prijsuitreiking , en ik ben natuurlijk heel erg blij met de Bernina naaimachine heel veel felicitaties en mooie bloemen!

 Natuurlijk hebben we veel lieve vrienden  en bekenden ontmoet, en prachtige werken in de verschillende locaties gezien, Dat komt in een volgend bericht!

19 opmerkingen:

Gus en Juul zei

Hannie, van harte gefeliciteerd met de eerste prijs! Ik had je graag persoonlijk de hand geschud maar haalde vrijdagmiddag de prijsuitreiking niet. We waren op de fiets en toen we aankwamen heb ik je niet meer getroffen. Ik wens je toe dat je nog lang mag nagenieten van de overwinningsroes!

Nienke zei

Vind het zo leuk voor je, dit us eenechte 'Hannie' en een prijs waard, zo subtiel ben je weer te werk gegaan, gefeliciteerd!

miekequilt zei

Gefeliciteerd Hannie!

Anoniem zei

Het is een prachtige quilt Hannie en zeker de 1ste prijs waard. Er hingen daar meer mooie quilts vond ik. Het was leuk dat we elkaar daar in het Groningse tegen kwamen.

Groetjes, Lenny v.d. Linden

Hélène Derkx zei

van harte gefeliciteerd , je quilt is prachtig ,ontroerend en geeft heel goed de tweestrijd weer ,jammer dat ik je niet heb gezien maar wij fietsten ook rond in het Groningse land en stonden met de camper op een camping in Breede.

mia zei

Lieve Hannie van harte gefeliciteerd met je wel verdiende prijs, je quilt is indrukwekkend van ontwerp.

marjolijn zei

Gefeliciteerd Hannie. Je hebt de prijs echt verdiend, want je quilt is prachtig. Heel jammer dat we elkaar niet meer hebben getroffen op het festival. Ik had je graag persoonlijk gefeliciteerd en weer even gesproken! Er komt vast nog wel een herkansing.

els zei

Ik heb je al persoonlijk mogen feliciteren, maar wil hier nog even vermelden dat die eerste prijs zeer terecht verdiend is. Je quilt is prachtig en weer een echte Hannie. Schitterend wat jij altijd met je break down lappen kunt bereiken en ook een heel mooi, hoewel triest natuurlijk, verhaal achter je quilt.

Janny de Roo zei

wow...gewoon fantastisch, weer een "echte Hannie" erbij....super hoor. Jammer genoeg ging de hele tt weer aan mijn neus voorbij, maar ik heb het wel allemaal kunnen volgen op de blogs en facebook. Over twee jaar hoop ik er wel weer bij te kunnen zijn. Gefeliciteerd Hannie, het is je oprecht gegund....!!

AnneJeu zei

Van harte gefeliciteerd!

Marja. zei

geweldig!!! en terecht.

Marlien zei

Gefeliciteerd!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Gefeliciteerd Hannie en dat je het zo goed geheim hield. We stonden te grappen waar je bij stond over de naaimachine in het kwartier voor de prijsuitreiking. Maar veel plezier er mee.

Mien B zei

Hannie,VAN HARTE GEFELICITEERD !!!

feltfree på Åsly zei

Van harte gefeliciteerd. Het is ook een prachtquilt.

Liesbeth Wessels zei

Mooi om je verhaal van het onstaan en het verhaal achter deze quilt te lezen. Een prachtig werkstuk waar je op de voor jou bekende en karakteristieke manier aan het werk bent geweest.Fijn dat je meesterschap erkent i! Nogmaals gefeliciteerd en leuk dat we er bij waren tijdens de prijsuitreiking. groeten van liesbeth

Annie Slob zei

Dank je wel voor jouw prachtige werk. Ook voor de toelichting op het blog. Deze prijs was echt verdiend, wij waren unaniem van mening dat jouw quilt de 1e prijs verdiende. Proficiat! Ik hoop nog veel ander, nieuw werk van je te mogen zien, sowieso volgende keer in Groningen op het festival!
Annie Slob

wil duijst zei

Van harte gefeliciteerd Hannie, met je prachtige quilt. Ik heb hem in Groningen bewonderd en hij is zeker een eerste plaats waard.
Het is je van harte gegund!

Suus zei

Beetje laat misschien maar van harte gefeliciteerd Hannie je quilt is prachtig en je woorden worden perfect verbeeld in je werk.