zondag 18 mei 2014

Workshop in Schaijk


De Artquiltgroep Zuid had me gevraagd of ik een dagje wilde komen ,en hen de basisbeginselen van het breakdownprinten wilde leren. Een leuk verzoek waar ik graag gehoor aan gaf.  Ik werd opgehaald door Leontien en aangekomen in Schaijk eerst lekker koffie gedronken.
Daarna begonnen met de maken van de pasta's. (Die een poosje moeten rusten) Met die verfpasta de ramen die Christel al had gemaakt voor alle leden volgelegd met de pasta en attributen om reliëf te maken. 


Hier de ramen die nog moeten drogen. Thuis had ik al 5 ramen voorbewerkt en gedroogd zodat we ook nog op stof konden printen. 


Christel had al heel wat huiswerk gedaan uit het boek van Claire Benn zodat ze twee ramen kon combineren. Wat ook weer een apart effect geeft, zoals  op de foto hieronder.de Hier wat resultaten van de andere leden.Alles moest nog tussen de plastic broeien. Dat kan thuis en daarna spoelen. Dan zien de lappen er weer heel anders uit.

Jeanette had  ook voor een heerlijke lunch gezorgd!
Een zeer gezellig dagje, iedereen was tevreden.Ik werd weer keurig thuisgebracht en kreeg dit mooi boeket mee, en een prachtig doosje gemaakt door Christel met heerlijke bonbons erin.

Kijk nog even op de blog van Christel om wat meer foto's te zien. 

6 opmerkingen:

Chriss-Cross zei

Super leuke en leerzame dag gehad. Nogmaals bedankt Hannie! En de lappen zijn inmiddels gespoeld; ik ben heel tevreden met het resultaat.Binnenkort weer wat ramen vullen...

Jo Huijsman zei

Ik kan mij voorstellen dat het een hele gezellige en productieve dag is geweest.

els zei

Wat een leerzame en gezellige dag moet dat geweest zijn. De lappen zien er prachtig uit. Ben benieuwd hoe ze er uitgespoeld uitzien.

Liesbeth Wessels zei

Je bent toch ook een bezige bij. Leuk dat je dat je dit gedaan hebt, en de resultaten zien er veelbelovend uit. groeten van liesbeth

Hélène Derkx zei

wat een prachtige resultaten heb je bereikt en wat een leuke dag moet dat geweest zijn

Nienke zei

Geweldig leuk! Ik kijk mijn ogen uit wat er allemaal op de zeeframen ligt, super!