zondag 5 januari 2014

Simpele werkjes voor tussendoor. En goede voornemens?Vlak voor Kerst kwam ik op het idee om sterren en sneeuwkristallen te gaan haken voor de kerstboom. Wat natuurlijk niet meer lukte! Toch ben ik ( savonds  op de bank ) doorgegaan met haken. 
Een bolletje DMC lag nog in de kast.


Ondertussen heb ik er al een aantal klaar.


Gemakkelijke maar ook moeilijker patroontjes.


Van internet haalde ik wat voorbeeldjes maar dat was lang niet genoeg.
In de witte boekwinkel kwam ik dit bovenstaand boek tegen wat ik ook al op internet zag. 
Voor € 7,95 kan ik nu doorgaan met haken!
tzt.  dwz : komende Kerst hangen ze in de boom, want ze moeten ook nog worden verstevigd. Ook daar zijn verschillende manieren voor. Ik ga het eens proberen met textielversteviger.
Nog haast een jaar heb ik er de tijd voor!

En net als ieder heb ik natuurlijk ook goede voornemens, maar zal ze hier niet noemen. behalve dan dat ik van plan ben om alles af te maken wat er ligt en met tentoonstellingen meedoen. Om te beginnen de expositie van onze groep A- Texere  in Maart, waar ik in een volgend bericht op terug kom.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,
Mooie nieuwe achtergrond voor je blog.
Heel leuk die kerststerren.
Ik hou me aanbevolen als je ze evt.in de verkoop doet.
Liefs,groetjes,
Wies

Anoniem zei

Ik heb van dezelfde schrijfster het boek 100 bloemen.
Zal eens kijken in de witte boekenwi kel naar dit boek.
Groetjes Ine

els zei

Wat een prachtige nieuwe achtergrond van je blog heb je weer.
Door de Sabanen wordt veel gehaakt en vervolgens verstevigd. Als je wilt zal ik eens navragen wat hun geheim is. Het blijft in elk geval jaren stevig en dat zegt wat in dit klimaat met z'n hoge vochtigheidsgehalte. Je bent aardig productief geweest. Mooi hoor.

Joke zei

Een flinke productie! Haken is zo'n lekker klusje om op de bank te doen.

Jo Huijsman zei

Mooi hoor, je nieuwe layout. Heerlijk om een jaar lang aan je sterren te werken en het wordt in dec 2014 een spetterende boom.

Trees Wolffers zei

Ik heb ooit eens kerststerren gehaakt en die heb ik verstevigd met Pretex. Ze worden prachtig stijf en blijven spierwit.

janneke zei

Je hebt volgend jaar vast een hele sfeervolle kerstboom! Leuk!

Liesbeth Wessels zei

Heerlijk toch even iets anders. De kop van je blog is schitterend, is dat een deel van een quilt ? groetjes van liesbeth

cri-cri zei

ze zijn heel leuk,ik heb er ook een aantal gemaakt met de patienten voor mijn ziekteverlof en nu heb ik ook al een aantal getatted ...dus volgend jaar komt het wel in orde ...dacht van te verstevigen met stijfsel?

nieneke nia zei

Ik kwam je blog tegen via Jeanines Hobby ..ik vondt het helemaal leuk ik ben namelijk in eindhoven geboren en daar 21 jaar gewoond .....ik heb dit jaar ook sneeuwsterren en engeltjes gemaakt ik heb ze zelf met cristal houtlijm stevig gemaakt..en goedgelukt ..houdoe en groetjes van een ex-eindhovense !!!!

Hannie de Beer zei

Bedankt voor de tip, nieneke nia!

Janny de Roo zei

Vroeger verstevigde men hier, de kanten mutsen, met suikerwater.....!
Zou je kunnen proberen, want de sterren zijn niet zo extreem groot dacht ik.....

Jeanine zei

Hele mooie sterren Hannie! Ik heb ook nog wat kerstwerkjes die niet af zijn. Maar we doen verder. Dan hebben we ze zeker klaar tegen volgend jaar ;-)

Groetjes,
Jeanine

miekequilt zei

Heb dit jaar kroontjes gehaakt en gewoon met haarlak verstevigd. Ging uitstekend.

Nienke zei

Superleuk! Misschien is het ook gaaf om ze in madeira metallic te haken en in een kaart of quilt te gebruiken, ik vind ze prachtig, zal eens naar het boek uitkijken!