maandag 3 juni 2013

Russische zomer!


Deze zomer zijn er in ons land grote en mooie tentoonstellingen van de Russische kunst in verschillende facetten. In het Bonnefantenmuseum in Maastricht "De grote verandering" kunst van 1895 tot de revolutie in 1917.
Prachtig werk van bekende en minder bekende kunstenaars o.a  Kandinsky en Malevitch. zeer de moeite waard, en Maastricht is ook nog eens een prachtige gezellige stad!
Met onze NS kortingskaart en gratis meereiskaartjes was het heel voordelig, om af en toe een  dagje  op stap te gaan!Hierboven een werk van Kandinsky.In Utrecht "het Catarijneconvent"  een tt van Russchische ikonen aangevuld met eigen bezit en schilderijen . Heel sfeervol!


In het Groningermuseum  de Russische vrouwen van  voor tijdens en na de revolutie. Ook de moete waard, zeker in combinatie met de andere tt in het museum .Wat leuk is: je kunt met een GM collecter ( Een soort sleutelhanger aan de kassa gratis verkrijgbaar)  beelden downloaden en de schilderijen thuis nog eens bekijken!


Het  Drents museum Assen heeft een fraaie tt , Tot 9 juni helaas. Maar zeer de moeite waard om de kunst te zien tijdens het bewind van Lenin en Stalin!

 Ook in andere steden zoals Haarlem en Scheveningen zijn  dit jaar exposities van Russische kunst  Wie weet ben je in de gelegenheid om eens te gaan kjiken?
De bovenstaanden zag ik al , en kan het aanbevelen!

6 opmerkingen:

Johanna Faber zei

Ook al woon ik ver weg, dan ben ik blij met de computer , want zo kom ik dan toch nog ergens en kan mee genieten van alles wat er zo al gebeurt in .............
liefs Joke en een fijne week

marjolijn zei

Je hebt wel een flink rondje Nederland gedaan. Maar dus ook heel veel moois gezien!

feltfree på Åsly zei

Wat een fijne tenetoonstellingen. Helaas geldt voor mij hetzelfde als voor Joke. Toch wil ik in de zomervakantie proberen zo het en der rond te kijken. Dank voor dit rondje tt door Nederland
Frederika

Janny de Roo zei

De tentoonstellingen in Assen en Groningen hebben wij ook gezien. In één woord GEWELDIG !

mia zei

Wat een leuke dagen heb je gehad, fijn dat je ons laat mee lezen. Af en toe levert die NS niet alleen ellende op maar maakt het ook mogelijk een blik op de kunsten uit Rusland te werpen.

Anoniem zei

Leuk al die tentoonstellingen