woensdag 8 mei 2013

Eerste symposium en boek: Art quilts in Nederland!

 
 
 
 
 
Woensdag 1 Mei werd in Gouda het eerste symposium over Art Quilts in Nederland  gehouden, en
 tegelijk de presentatie van het boek , geschreven door Henk Lijding, kunsthistoricus en artquiltkenner. over dit onderwerp.
Het was een heel speciale dag, met allerlei lezingen op dit gebied. o.a. een inleiding door Hanne Capel, en Henk Lijding.  gevolgd door Dery Timmer docent en bestuurslid van Textiel Plus. Kunstcritica Monica Auch,   Anne Berk kunstkriticus, curator.  Maryan Geluk, beeldend kunstenaar.en Mirjam Pet, textielkunstenaar.
De locatie was ook bijzonder: In de Jeruzalemkapel . een bijzondere historische kapel.

Na afloop werd in Arti Legi op de \grote markt de tentoonstlling geopend met ruim 100 werken uit het boek. Van onze groep A- Texere hing werk van Corinne Zambeek en  Astrid  Streng.
Ook werk van  Nienke Smit , Marjo van de LeeuwMirjam Pet , en natuurlijk van heel veel andere bekende art quilters en textielkunstenaars.

De bijzondere gevarieerde  tentoonstelling is nog te bezoeken tot 20 Mei. Een aanrader!

                                                                    
 
Bovenstaand mijn werk in het boek:  "Women in Distress"
Gemaakt in 2010 voor de expositie  "De rechten van de mens " Mijn verwerking van Geweld tegen vrouwen. : Geweld tegen vrouwen, met name in de Afrikaanse landen.
 
 

7 opmerkingen:

feltfree på Åsly zei

Leuk om een eigen bedrage te hebben in zo'n prachtboek.
Groetjes Frederika

els zei

Dat moet een zeer interessant symposium zijn geweest en wat een prachtig werk is "Women in distress. " Ik hoop echt de tentoonstelling in Gouda nog te kunnen zien.

Christina zei

Wat een eer dat jij ook in dat boek staat Hannie. En met een prachtig werk. Maar dat zal ook niet anders zijn als het van jouw hand komt

Anoniem zei

een prachtige uitwerking van het thema!! en waardevolle bijdrage aan het boek!! Je verdient het met al je mooie en kunstzinnige werk!
groet Rian

mia zei

Het is geweldig dat jij en alle andere artquilters zijn gedocumenteerd in een boek. Van harte gefeliciteerd met deze erkenning.

meta zei

Mooi, Hannie!

DEKAKADO zei

Wat geweldig, dit boek. En dan met jouw bijdrage er in. Had niet anders verwacht. Als ik het boek ergens tegenkom koop ik het of kan ik het bij jou kopen? Ik had het boek al ergens anders gezien op internet, dus nu (na onze vakantie) snel zoeken op jouw blog. En ja hoor gevonden. Proficiat. Groetjes, Marleen.