maandag 15 oktober 2012

Weer thuis van een rondreis

 
In 2009 was er een oproep van Elsbeth Wallenberg, en Terry Winkler , om geborduurde tulpjes te kopen en te verwerken in een quiltje. Een Duitse kunstenares werkt in Afghanistan met een project om vrouwen in staat te stellen borduursels te maken, voor Nederland de tulp) om daardoor ook voor hun gezin te kunnen zorgen. www.deutsch-afghanische-initiative.de
Ik gaf daar gehoor aan, en deed mee met de wedstrijd.  De geselecteerde quiltjes kwamen tijdens de TT van het gilde in Alkmaar te hangen.
Vandaar uit gingen ze op reis Regelmatig kreeg ik een mailtje waar ze waren. o.a Italië duitsland Oostenrijk. Afgelopen week kwam het weer thuis!
 
 
Het was vergezeld van een aantal mooie kaarten. en een folder. Het volgend project is al aangekondigd. Een mail zal nog volgen. Ik ga me eens verdiepen, hoe en wat de bedoeling is.
 

11 opmerkingen:

Jeanine zei

Wat leuk, als je werk zo de wereld rond gaat.

Groetjes,
Jeanine

Liesbeth Wessels zei

Als dat werkje eens praten kon...... groeten van liesbeth

mia zei

Wat een bijzondere reis hebben de tulpen gemaakt, gr.mia

janneke zei

Wat een bijzondere quilt. In meerdere opzichten.

joke zei

Wat goed zo'n actie. Hopelijk heeft het veel aandacht gekregen en levert het borduuropdrachten op voor de Afghaanse vrouwen.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Hou je ons op de hoogte van het volgende project. Ik heb toendertijd voor dit tulpenproject 2 dagen op de TT in Alkmaar van het Quiltersgilde de borduurwerkjes verkocht en dat leverde toen meer dan 1000,- euro op voor dit goede doel. Een heel goed doel.

Johanna Zweden zei

Wat leuk dat die van jou een rondreis heeft gemaakt, die van mij is toen gekocht door mijn vriendin Chris
Fijne dag groetjes Joke

Hélène zei

Hai Hannie!
Wat een mooi blog heb je, er valt zoveel te zien en bekijken!
Groetjes,
Helene

Nienke zei

Heel bijzonder verhaal. Fijn dat ze weer thuis zijn!

Suus zei

Wat leuk Hannie ik weet dat ik `m indertijd in Alkmaar heb zien hangen, zal fijn zijn om `m weer thuis te hebben ook al heeft t wel wat dat rondreizen.

Christina zei

Het voelt vast of er weer een kind thuis komt. Wat leuk dat je al die kaarten erbij hebt gekregen.