donderdag 4 oktober 2012

Niet helemaal naar de zin!

 
Op de blog van Nienke stond afgelopen week een leuke verfproef.  Natuurlijk moest ik dat ook eens proberen. Het weer was prima Maandag, dus kon ik buiten aan de slag. Eerst enkele grote lappen geweekt, en op een buis opgehangen met een bakje eronder. Sterke verfconcentraties gemaakt, van Rose toermalijn Navybleu , Golden Yellow,  Smaragd , en Cinnaber. En lekker kliederen buiten !
Hier zijn de kleuren prachtig !
 
 
 
Maar helaas?  De volgende dag na het spoelen was het  resultaat was niet erg bemoedigend! Misschien toch niet genoeg verf, of had ik het af moeten dekken metplastic?
In elk geval niet zoals de prachtige resultaten,van onze verfcrack Nienke!
 
 
Ook deze lap van Indiakatoen is erg licht geworden. Hiervoor had ik Turqoise, Golden yellow ,Rose toermalijn, en nog enkele andere restjes gebruikt.
 
 Maar zoals ik zelf altijd zeg: Alles is bruikbaar! Ook deze komen zeker eens van pas.
Nu maar wachten op het voorjaar voor de volgende proef!
 

12 opmerkingen:

Jeanine zei

Er kan wel eens iets tegenvallen. Gelukkig weet jij voor alles wel een bestemming te vinden..

Groetjes,
Jeanine

els zei

Het is misschien niet wat je in gedachten had, maar ik vind die pasteltinten toch ook prachtig. Even wegleggen en later weer tevoorschijn halen, dan zie je het met andere ogen. Er komt vast iets moois uit.

Janny de Roo zei

Jammer van al het werk, maar je hield er wel een aardige dag aan over...misschien kun je de lappen gebruiken als achterkant ergens voor !

DEKAKADO zei

Hannie, jij weet er vast wel raad mee. De minder geslaagde projecten ontaarden vaak in de mooiste Kunstwerken. Groetjes, Marleen.

mia zei

Ik heb die lap van Nienke vandaag in mijn handen gehad en die is geweldig mooi, inspirerend en een nieuwe uitdaging. Ik weet niet wat er bij jou is misgegaan met de verven om het zelfde resultaat te krijgen. Volgens Nienke was het een simpele klus. gr. mia

Liesbeth Wessels zei

De lappen zijn nog steeds prachtig, ook al verwachtte je helderder kleuren. Maakt we wel nieuwsgierig wil het ook graag een keer doen. groeten van liesbeth

Sandra zei

Is volgens mij het gevolg van een gebrek aan vocht. Ik zou het de volgende keer afdekken met plastic.

Anoniem zei

Hoi,
'n Mooie nieuwe achtergrond voor je blog.
De lappen stof zijn mooi hoor, ook al zijn ze niet zoals je verwachtte.
Ook je Afrika-mapomslagen zijn prachtig,en de andere mappen zien er ook heel fleurig,gezellig uit.
Groetjes,
Wies

Nienke zei

Mmmm, dat ziet er uit als te weinig soda, het is een snel proces he, dus een overdaad aan soda in de stof is wel gewenst. Hoeveel soda had je gebruikt? Ik heb de lappen niet afgedekt in plastic dus dat kan het bijna niet zijn.

janneke zei

Dat is inderdaad een heel ander eind resultaat. Ben benieuwd of het aan de soda gelegen kan hebben.

quiltvaria zei

Ik heb het ook wel eens gehad. Zijn je stoffen mooi en was je ze uit dan ben je de helft van de kleur kwijt. Het kan ook wel eens aan de temperatuur liggen. Is het te warm dan droogt de stof te snel en is het te koud dan komt er te weinig reactie van de verf.
groetjes Franny

Christina zei

Er zit wel een prachtige vertikale tekening in. De kleuren lopen zo mooi over.