zaterdag 11 augustus 2012

Een dagje Dordrecht!


Enkele weken geleden waren we een dagje in een  regenachtig Dordrecht.  Zoals op de foto's is te zien.  Maar voor ons is het nooit een verloren dag. Vooral ook omdat we speciaal die Zondag gingen naar Place d'Ary, een kunstmarkt op het Groothoofd, waar ook Joke Hardenbol aan meedeed.


Verschillende kunstenaars hadden hun tafel opgezet, en demonstreerden hun werk . Op de foto hieronder is Joke bezig met de punchmachine, en haar kraampje lag en hing vol met mooie boekjes , sjaals,en ander prachtig werk .

Hier is Joke druk aan het demonstreren!

En omdat we toch in de mooie oude koopmansstad waren, hebben we ook het prachtig verbouwde Dordrechts museum bezocht . Er is op dit moment een tt van de naiëve Georgische kunstenaar Pirosmani, en de Dordtse schilder  A.P. Schotel. Allebei de moeite waard. Vooral ook de vaste collectie van het museum is het bekijken waard. Veel bekende schilders waaronder Albert Cuyp komen uit Dordrecht.
Op onze terugweg naar het station ook nog even binnen gelopen bij het  Huis van Gijn Leuk om vooral ook de leuke speelgoedzolder ( met bijzondere poppenhuizen) eens te zien en de mooie stijlkamers!

Met een museumkaart loop je gemakkelijk een museum binnen, al is het maar voor korte tijd!

5 opmerkingen:

Ineke zei

Mooie stad hè? Dat is lekker genieten.

Margeeth zei

Wat leuk. Moet eerlijk gezegd bekennen dat ik nooit zo in Dordrecht geweest ben, terwijl het hier toch vlakbij is (10 minuutjes met de trein).

Anoniem zei

het geeft altijd weer nieuwe inspiratie om eens op stap te gaan.
groet Rian

joke zei

De reactie van Margeeth is die van heel veel mensen. Dordrecht is zo'n prachtige stad, maar iedereen gaat naar Delft of Leiden. Maar als ze dan komen zijn ze heel verrast en vragen zich af waarom ze nooit eerder geweest zijn. Er is ook heel veel leuks te doen. 1e zondag v.d. maand Kunstrondje Dordt, dan zijn alle antiek- en kunstwinkels open. Een boottochtje door de prachtige havens met de fluisterboot enz.

Anoniem zei

Zo weer heel wat inspiratie opgedaan.