woensdag 7 maart 2012

Lezing en demo!


Enige tijd geleden kwam ik in contact met Marlot Pennings, een bestuurs en comissielid van de Rainbowquilters, een zeer actieve groep uit Veldhoven, en zelf ook bezig met Art quilts. Heeft al vaker geexposeerd! Ze vroeg me of ik bij hun groep een demo zeefdruk met de thermofax screen wilde verzorgen. 
 Het bestuur is bij me thuis geweest om de mogelijkheden te bespreken, en afgelopen Maandag was het zover. De dames hadden alles perfect georganiseerd!  'smorgens zijn mijn voorbeelden, en aantal quilts opgehaald zodat ze die konden tentoonstellen in de zaal.
Op bovenstaande foto sta ik achter mijn demotafel. Eerst hield ik een korte samenvatting over mezelf en mijn werk. Om de wachtenden  zich niet te laten vervelen, demonstreerde een lid van de groep met machinequilting. Erg leuke voorbeelden had ze gemaakt .Die heb ik gelukkig nog even kunnen bekijken!


De Rainbowquilters is een grote zeer actieve quiltgroep met ongeveer 100 leden ,een bibliotheek en allerlei activiteiten ,o.a lezingen , demo's en tentoonstelling.. Ze willen hun leden graag kennis laten maken met nieuwe technieken naast het tradionele quilten. 
Bij binnenkomst kreeg ieder een kleurlabel om zo groepjes te vormen voor het zeefdrukken. Telkens tien dames aan mijn tafel! Hierboven is een groep heel enthousiast aan het werk! Ik had een aantal screens waar ze uit konden kiezen en tussen door demonstreerde ik met ander materialen om met de screen te gebruiken, zoals puffpasta enz.


Hier een van mijn voorbeelden die ik thuis had gemaakt, hetzelfde raampje met verschillende materialen afgedrukt. o.a. ook dischargepasta.


Bij dit voorbeeld is dat duidelijker te zien. Zo kwamen 67 dames aan de beurt! Telkens een groep van 8 of 10. Gelukkig werd ik bij gestaan door Marlot ! Tineke en Wilma, de andere dames van het bestuur en commissie open quiltactiviteiten  hebben steeds de screens gespoeld en gedroogd zodat niemand lang hoefde te wachten..
Alles bij elkaar een erg leuke ervaring, en er zijn prachtige lapjes gemaakt, en ik heb veel leuke reacties gekregen. Dus mijn dank aan de dames van het bestuur,voor hun fijne en zeer efficente organisatie!15 opmerkingen:

steekplus zei

Het ziet er allemaal heel leuk uit. Fijn dat het ook voor jou een positieve ervaring was.

Janny de Roo zei

Een perfect en goed lopende dag lijkt mij. Iedereen wist precies wat ie moest doen....daar hou ik ook wel van. Zo te zien had men ook goed naar je geluisterd Hannie, zodat ze zelf ook weer aan de slag konden gaan. Dat zal jou ook een goed gevoel hebben gegeven.

Ineke zei

Leuk om je kennis over te dragen aan zo'n enthousiaste groep.

Aart zei

Heerlijk zo'n speel en kennis overdracht dag!
En nu heb je ook nog een quiltje van Sonje gewonnen, gefeliciteerd ermee!
http://quiltaart.blogspot.com

Johanna Zweden zei

O Hannie wat enig, ik hoop dat als ik eens in Holland ben, ik een workshop bij je kan volgen, want wat is dit schitterend werk,en
heerlijk zoveel enthousiaste dames

Fijne avond groetjes Joke

feltfree på Åsly zei

Het ziet er allemaal erg leuk uit. Als je een keer in Noorwegen een workshop geeft, ben ik zeker van de partij.
Ziet erg gezellig uit.

Chriss-Cross zei

Met jouw ervaring en vaardigheden kun je een heel schema met allerlei verschillende workshops in elkaar zetten! En er is animo genoeg voor...

Inge zei

Wat leuk, Hannie om op deze manier mensen kennis te laten maken met je werk en de technieken die je gebruikt. Zo te lezen, hebben alle dames goed naar je geluisterd en zijn ze lekker zelf aan de slag gegaan.
Was je niet hartstikke moe na afloop? Petje af, hoor!

Liesbeth Wessels zei

Wat leuk om je op de foto zo bezig te zien. Zo'n grote groep dat is niet mis !!! Maar het zal beslist leuk en leerzaam geweest zijn. groeten van liesbeth

Anoniem zei

Wat geweldig Hannie om jou zo bezig te zien.Fijn ook voor jou om die dames zo te zien werken en dat ze blij zijn om dat te leren van jou. Grt. Riet.

Anoniem zei

Hannie wat leuk dat je een demo mocht geven. Wat een enthousiasme.
Marjo

Sonja Thalen zei

SUPER!!!

Nienke zei

Petje af, lesgeven is zwaar vermoeiend en dan zoveel, toch zo georganiseerd! Leuk hoor!

Anoniem zei

Het was een geweldige avond, ik heb genoten.
Bedankt voor je uitleg en demonstratie.

Ineke Verbakel (één van de deelneemsters)

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Dat waren heel veel dames op je workshop, heel wat drukker dan op de P & Q dagen( jammer genoeg door al die sneeuw) waar je ook al een succes was met je demonstraties.