woensdag 15 februari 2012

Interessante tentoonstellingen!


Omdat ik een bestelling moest ophalen in Tilburg vlakbij het textielmuseum ben ik gelijk even binnen gegaan om de tt van Christien Meindertsma te bekijken. Een aanrader! Christien is 9 jaar  geleden afgestudeerd aan de Designacademie Einhoven met het project: One sheep sweater. Een trui uit de wol van één schaap! Centraal in haar werk staat het onderzoek naar de herkomst van producten. o.a. Wat wordt er gemaakt van één varken De tt is echt de moeite waard! Ik ga zeker nog een keer .


Ook heb ik in Arnhem de tt van Vlisco gezien. Een echte aanrader! Door middel van stoffen,  film kunst objecten en andere aktiviteiten is de geschiedenis van de fabriek te zien met erg  leuke presentaties. Ook is er het boekje te koop wat ik in vorig bericht liet zien. En het leuke kleurplatenboek waar Aart over vertelde, zie zijn blog.

 Van Joke Hardenbol kreeg ik vrijkaartjes voor de Kunstdagen waar ik Zondag was in Tilburg Veel kunstenaars in een grote koude hal zoals Joke al schreef. Jammer dat ze maar 2 werken mocht presenteren. Maar het boekje wat ze op de valreep had gemaakt, maakte dat meer dan goed! Er waren kunstenaars van allerlei diciplines o.a. beeldhouwen , glas schilderen enz. Jammer dat  er  maar erg weinig textiel kunst was. Maar het boekje van Joke is te zien op haar blog!

8 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Je bent er weer druk mee geweest. Brabant is me te ver weg. Naar Arnhem ga ik zeker. groeten van liesbeth

marjolijn zei

Bezige bij hoor! Leuke tentoonstellingen lijken me dat. Ik hoop de Vlisco ook nog te zien. Jammer dat ik Tilburg niet ga redden. Heerlijk dat we zo toch een beetje kunnen mee genieten.
gr. Marjolijn

Nienke zei

Bedankt voor de tips!

Nienke zei

En wat is je nieuwe header trouwens mooi, dat was ik nog vergeten te zeggen.

Inge zei

Het lijken mij allebei leuke tentoonstellingen. Nu nog een beetje tijd zoeken.
Enne.... jij hebt ook een robot, hoor (ik ook en het lukt me niet om dat ding uit te schakelen, ondanks aanwijzingen van andere blogsters)

Groetjes,
Inge

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Christien Meindertsma was ook afgelopen zaterdag in Kunst uur van de AVRO. Was leuk te zien wat ze doet en haar uitleg/ motivatie bij haar werk was inspirendend. Wie weet kom ik er toe te gaan kijken

Anoniem zei

Dank je voor de de leuke tips. Of ik er toe kom weet ik nog niet...
Marjo

Dea zei

Dat klinken zeker als interessante tentoonstellingen.