dinsdag 28 februari 2012

Dagboekquiltje voor Maart


Soms krijg je ineens, met het opzoeken van een materiaal, een idee om een werkje te maken. Ik kwam een zakje tegen met Silky Soft, een materiaal wat lijkt op metaal, maar superzacht is en heel goed te verwerken met de naaimachine. Ik maakte er een compositie van en voegde er nog wat verhitte bloemenfolie, en  tot een koord gedraaide zijden draden toe. Door het vele freemotion stikwerk gaat het materiaal ( bobbelen) . Nog een keramiekknoop die ik ooit kocht in het kantmuseum, en mijn quiltje voor Maart was klaar!

14 opmerkingen:

Aart zei

Wat een mooi materiaal is dat! Gelijk ook een mooi quiltje.
http://quiltaart.blogspot.com

Liesbeth Wessels zei

Als je geschreven had dat het allemaal gesmolten folie was had ik je ook direct geloofd. Dat ziet er spannend uit. groeten van liesbeth

feltfree på Åsly zei

Wat een leuk quiltje. Zo leuk ook om te horen welke andere materialen te gebruiken zijn. (Bloemfolie had ik ook nog niet gehoord. Nu zijn de noren ook behoorlijk traditioneel)
Groeten Frederika

Janny de Roo zei

Ik dacht net als Liesbeth: "gesmolten folie". Wat is dit mooi !! Prachtige kleuren en jij draait er je hand niet voor om he Hannie....?

marjolijn zei

Wat een leuk effect. Dat materiaal heb ik hier ook in de la liggen, maar wist niet hoe het heette. Leuk om te zien hoe het toe te passen is.
gr. Marjolijn

christina zei

Wat geeft dat een mooi effect

Johanna Zweden zei

O wat schitterend, en wat mooi van kleur

Fijne dag groetjes Joke

nadia zei

Dat is mooi, wat een verrassend materiaal! Maar eh..... quiltje voor maart?? het is vandaag echt nog februari hoor (geintje)Groetjes, Nadia

Tante Tuut zei

Inderdaad, net metaal die zijden lapjes. Mooi!

Sonja Thalen zei

Bijzonder Hannie.

Anoniem zei

Heel mooi dat quiltje voor maart.
Leuke kleuren.
Ook de mapjes zijn weer erg leuk, zal de ontvanger blij mee zijn.
Groetjes,
Wies

Inge zei

Hannie, als je zoals ik nooit werkt met dit soort materialen, zit je echt met verbazing te lezen. Waar heeft ze het over, denk ik regelmatig. Ik leer wel veel van jouw blogjes. Het maart quiltje vind ik weer erg mooi, prachtige kleuren.

DEKAKADO zei

Dankjewel voor je fijne reakties op mijn blogs. Wat is dit mooi gemaakt en wat een prachtig relief door het vele stikwerk. Die keramiekknoop is ook helemaal te gek. Echt Kunstzinnig.Dit vind ik erg mooi.Groetjes, Marleen.

Anoniem zei

wat een mooie en evenwichtig werk.
groet Rian