zaterdag 26 november 2011

Dagboekquiltje voor November "Etrusken"


Enkele weken geleden bezocht ik de tt "Etrusken" in Leiden in het Rijksmuseum van Oudheden.
De Etrusken: Een volk dat leefde in een van de mooiste streken van Italië ,het huidige Toscane . Een volk dat in de zevende en zesde eeuw voor Chr. een grote bloei bereikte en zijn naam gaf aan de belangrijkste cultuur in Italië vóór de tijd van de Romeinen.
De  Griekse tragediedichter Aeschylus beschrijft in de vijfde eeuw voor Chr. al hoe knap het Etruskische brons is bewerkt, en hoe mooi hun kleding is.   Hun vrouwen stond hoog in aanzien. Dit alles zette mij aan om er een quiltje  van te maken!

De ondergrond is gemaakt van gekreukeld en geverfd pakpapier ,verstevigd met vliseline. Naar een techniek die Tonny ons  tijdens  de fibermaildag in een workshop leerde!  Daarop weer een papier met gelmedium opgebracht, wat ik er later afweekte om het "oude" te benadrukken. En nog wat stempelwerk.  Het "schrift" is  ook met gelmedium op organza gezet. De kop op stof geprint. De "gouden" sieraden zijn van zelfgeschept papier met goudverf bewerkt en gestikt met koord en gouddraad.

9 opmerkingen:

Ellen zei

wat weer mooi Hannie,de kleuren zijn prachtig

Christina Fokkema zei

Werkelijk schitterend.

Shirley zei

Wat een prachtige kaart, is hij erg kwetsbaar, ik bedoel, kan je hem zonder enveloppe opsturen, of is hij daarvoor niet gemaakt?

joke zei

Weer een prachtig quiltje Hannie.

Anoniem zei

Wat prachtig Hannie.
grt. Riet.

Johanna Zweden zei

Wat schitterend en wat heb je toch mooie inspiraties
Groetjes Joke

Inge zei

Ik vind het weer een pracht exemplaar!!

janneke zei

Heel erg mooi, Hannie.
Met je nieuwe machine gemaakt???

modern art zei

Wauw, prachtige kleuren
gr.mia