maandag 31 oktober 2011

Verven!


Afgelopen  week kwam Jeanette ( geen blog)  hier om een dagje te verven met de poeders op natuurlijke basis, in prachtige aardetinten,en de kleuren van die streek, die ze van een vakantie uit Frankrijk mee had genomen,( zonder recept). We hadden de  katoenen lap[jes de dag tevoren geweekt in een sterke soda-zout oplossing. Hier in zakjes met de ( verfoplossing gedaan, met azijn.  En op de verwarming gezet.  Ze had voor mij ook wat kleuren meegenomen.  Daarna heb ik alles nog een kwartier gekookt in de magnetron,
De volgende dag uitspoelen, maar het resultaat was niet wat we verwachtten! Vrij  lichte kleuren.  De poeders waren ook nogal licht van kleur, dus waarschijnlijk hoorde het zo? Ik moet zeggen dat ze toch best bruikbaar zijn.
Maar misschien heeft iemand er meer ervaring mee?


Omdat Jeanette nog nooit had geverfd, zijn we verder gegaan met procionverf van Stof tot Verven. In potten met 3 lapjes en telkens een schep soda zout oplossing erbij. Maar ook wat kleuren gemengd en in zakjes gestopt. Ziet er zo best gezellig uit!

Hierboven wat resultaten.!

Ook deze zijn helemaal niet zo gek! Ondertussen heeft Jeanette waarschijnlijk de smaak te pakken, en gaat thuis verder experimenteren!

12 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

wat een verschil in kleuren. Maar die lichte lapjes kun je ook niet zonder.

Ik kan trouwens zien dat je 17 uur geleden 4 of 5 blogjes hebt gemaakt, maar ik krijg ze niet te zien in bloglovin.

Marion zei

Heerlijk al die kleuren, daar wordt je toch vrolijk van!

Ineke zei

Ja, mooie kleuren en ik krijg je andere blogjes ook niet door.

Marrie-jette zei

Lichte of donkere lapjes,het maakt niet uit beide vind ik mooi.

Inge zei

Ik verf nooit zelf stoffen, vind het "gedoe", maar als ik hier de resultaten zie, kan ik alleen maar denken: "wow, wat een prachtige kleuren!"

Dat van je vorige blogjes heb ik trouwens ook, soms zijn ze leeg, soms zie ik één plaatje.

Janny de Roo zei

Helaas krijg ik de logjes ook niet door, maar dat schijnt een algemeen probleem te zijn. Bij felle kleuren horen ook de zwakkere kleuren, dus veel plezier ermee.

marjolijn zei

Allemaal prachtig bruikbare lapjes hoor. En vaak zo vreemd dat je de lapjes die je in eerste instantie niet zo mooi vindt, vaak als eerste kunt gebruiken.
En ik had laatst ook een bericht dat je veel nieuwe blogjes had geschreven (via bloglovin), maar dat waren allemaal oude berichten hoor. Overigens wel vreemd, natuurlijk.
gr. Marjolijn

joke zei

Ik heb nog weinig verfervaring, maar ik zie wel dat iedereen het anders doet. Jij doet er kennelijk een schep soda/zout bij en anderen weken vooraf in een soda/zoutoplossing. Geeft dat nog verschillende resultaten?
En ook ik zag op mijn blog een aankondiging van een nieuwe blogpost van jou over high tea vanmiddag die niet op je blog te vinden was.
Ik merkte ook dat een reactie die ik op een andere blog (kleurrijk leven) had gegeven spoorloos verdwenen verdwenen was. Is blogger een soort Bermuda driehoek geworden?

Chriss-Cross zei

Ik vind het leuk dat Jeanette ook begonnen is met verven. En ze schrijft regelmatig stukjes op het artquiltforum. Nu nog een beetje pushen om een blog te beginnen...

Suus zei

Hele mooie lapjes, en de lichte zijn zeker goed bruikbaar.

Anoniem zei

Hannie wat ben je toch actief! Ik vind die lichte kleuren ook mooi.
Kan je heel goed in een werkstuk gebruiken.
Marjo

jeanette zei

Hi Hannie,
Ik vond het leuk om het commentaar te lezen. Jouw lichte lapjes hebben toch kleur, maar bij mij veel minder, waarschijnlijk omdat de concentratie minder was. Maar het ei van Columbus zit er nog niet bij.
Die Christel!
Groeten, Jeanette