maandag 26 september 2011

Terug van Biezenmortel

Gistermiddag ben ik terug gekomen van ruim 4 dagen masterclass in Biezenmortel. De cursus werd gegeven door Linda Colsh en Jette Clover . Kijk ook even voor de foto van de twee textielkunstenaars,op de blog van Marion. De vele voorbereidigen had Flox de Hartog voor haar rekening genomen! Het waren geweldige inspirerende dagen! Hard gewerkt,  veel  inspiratie opgedaan, veel adviezen gekregen, en natuurlijk veel gelachen!
Omdat het teveel is om alle indrukken in één keer weer  te geven, begin ik eerst met de quiltjes die we thuis al moesten maken. Mijn thema was: Architectuur van de Amsterdamse school. ( had ik al eens gezegd dacht ik?) Ik heb geprobeerd om door middel van zeefdruk , printen, paperlamination, stempelen en stikwerk, de sfeer van die  gebouwen weer te geven. De gebouwen van baksteen, de vaak ronde vormen, ramen en versieringen.

Ook bij dit werk zijn de vormen goed te zien. De versieringen van de smeedijzeren hekwerken, heb ik getekend en in de stof gestikt.
Wordt vervolgd.

16 opmerkingen:

Marion zei

En wat was het geweldig in Biezenmortel, ik had het voor geen goud willen missen.

Ineke zei

Ik vind dit zóóó knap!! Hier val ik stil van.

Inge zei

Hannie, wat leuk dat je zulke heerlijke dagen hebt gehad. Deze 2 werken vind ik al erg mooi, ben benieuwd naar de volgende. Overigens vind ik het, net als Ineke hierboven, ontzettend knap dat je dit kunt maken.

Groetjes,
Inge

marjolijn zei

Dat moeten wel heel inspirerende dagen zijn geweest. Dit zijn al hele mooie resultaten. En ik blijf natuurlijk uitkijken naar meer!
gr. Marjolijn

Marry zei

Ben je al een beetje bijgekomen Hannie? Ik vond het al vermoeiend laat staan voor jou. Ik heb zo'n bewondering voor je. En wat hebben we een plezier gehad hè, En er ook nog heel veel van opgestoken. Linda en Jette zijn geweldig.

Suus zei

Wat heerlijk zeg. Mooi werk heb je gemaakt.

Christina Fokkema zei

Helemaal fantastisch dat thema. En wat je ervan hebt gemaakt spreekt me helemaal aan. Ik vind het zo mooi hoe jij zo'n thema in stof om weet te zetten.

Chriss-Cross zei

Wat een schitterende werken; vooral de bovenste vind ik heel mooi!

Liesbeth Wessels zei

Fijn dat je zo genoten hebt en veel gelachen. Deze beide werken vind ik erg mooi; knap om dit thema zo weer te geven. We wachten op meer.... groeten van liesbeth

nadia zei

Hannie, wat een fijne dagen heb je gehad en wat een prachtige werkstukken zijn daar uitgekomen. Ik zou ze graag ook eens in het echt bewonderen (misschien op de fibelmaildag?) Groetjes, nadia

Sonja Thalen zei

Ik lees dat je genoten hebt. Leuk werk heb je als huiswerk gemaakt.
Ben net als de rest benieuwd naar het vervolg.

Janny de Roo zei

Hannie, wat geweldig dat je dit allemaal kunt "vertalen" in stof, daar moet je wel de nodige achtergrond voor hebben, maar dat heb je, heb ik begrepen. Dat je er plezier in hebt gehad om het te maken straalt er zeker van af ..!

Nelleke zei

Hannie, ik vind het geweldig wat je doet, ik hoop je nog veel vaker te ontmoeten!

cri-cri zei

wat zijn die smeedijzeren werkjes mooi weergegeven !

Anoniem zei

Hannie je maakt mooi werk!
Marjo

Nienke zei

Wat een prachtige resultaten. En ik vind het lijnenwerk en je kleurkeuze ook zo goed bij je thema passen. Je zult enorm genoten hebben van deze dagen!!