vrijdag 24 juni 2011

"L'elisir D'amore" Dagboekquiltje voor Juni

Als echte Opera liefhebber bezoeken we regelmatig de producties van Opera Zuid. Dit keer het sluitstuk van het seizoen: Van Donizetti "L'elisir D'amore" Een komische Opera met musikale begeleiding van Het Brabants Orkest. Een prachtige uitvoering met bijzonder mooie aria's, en uitstekende solisten!
Er waren al 11 uitvoeringen door het hele land. Nog 1 keer in Amsterdam 5 juli, en op De Parade in Den Bosch op 7 Juli. Gratis te bezoeken , wel zelf een stoeltje meenemen!
Als ondergrond gebruikte ik een stuk met transferverf bewerkte Evolon. Omdat er in de productie een Liefdes elixer werd gebrouwen , heb ik een aantal laboratoriumflessen en glazen door middel van stiksels weergegeven. De roos van verschillende soorten fluweel organza en zijde als symbool van de liefde. Nog een afbeelding achter organza van zangers.

Dit is de tweede keer dat ik het quiltje maakte. Het eerste was klaar , met mooiere afdrukken in de organza maar helaas: Nog even wat voorzichtig strijken, en het krinkelde helemaal ineen! Een klein drama! Dus weer opnieuw begonnen, maar het lukte niet meer om de afbeeldingen op de organza te printen. Dus maar eronder gelegd!
Mijn bijdrage voor Juni voor de Groep A-Fier .

7 opmerkingen:

Ellen zei

Wat een mooie weergave Hannie
Gr Ellen
http://ellen-quilt-ellen.blogspot.com/

Corinne zei

Ondanks de pech met de organza is het een heel mooi werkje geworden!!!

Sonja Thalen zei

Prachtig!!

DEKAKADO zei

Een schitterende weergave van een plezierige ervaring. Groetjes. Marleen.

Janny de Roo zei

Hannie als ik zo je blog bekijk, zou ik bijna denken dat ik weken op vakantie ben geweest (het waren slechts 5 mooie dagen) Wat een mooie dingen staan er weer op. Jij hebt energie genoeg zie ik...!

Anoniem zei

Wat een pech dat je weer opnieuw moest beginnen maar het is weer super geworden Hannie.
Grt. Riet.

Christina Fokkema zei

Ondanks het drama toch mooi weergegeven. De warmte straalt ervan af.