zaterdag 25 december 2010

Wit!

Zoals overal in het land heeft het de afgelopen weken flink gesneeuwd, wat naast de overlast
voor het verkeer ,fietsers en voetgangers ,ook mooie beelden opleverde zoals bovenstaande foto.

Dit is de Grote Beek die door onze wijk loopt.. Dichtgevroren en besneeuwd! Omdat we toch ook nog moeten eten, ging ik te voet met fototoestel op weg naar de supermarkt, waar ik onderweg dit plaatje maakte.

Ook hier vanaf het bruggetje is het een mooi gezicht. Je zou haast denken dat het een weg is?
Maar ondertussen vind ik het welletjes met al dat wit ! Gisternacht en ochtend was tijdelijk de snelweg rond Eindhoven afgesloten. Er was weer ong. 30 cm. sneeuw gevallen, en in Limburg nog iets meer! Gelukkig vandaag een zonnige dag!

De voortuin ziet er ondertussen zó uit! En alsof het nog niet genoeg is: Het is alweer enkele uren flink aan het sneeuwen. Grr....
Hopelijk kunnen mijn gasten morgen er toch door komen?

8 opmerkingen:

christina zei

Ik kan me jouw gevoelens goed voorstellen hannie, maar ik vind het wel erg mooi. Ik durf er ook haast niet uit, maar desondanks geniet ik er wel enorm van.

Liesbeth Wessels zei

Het is prachtig om te zien, maar ik ben ook steeds blij als mijn kinderen veilig arriveren.Nog een gezellige dag; ik hoop dat je gasten toch gekomen zijn. groet liesbeth

Margeeth zei

Ook ik vind het prachtig, maar lastig. Hier is iets minder gevallen (in de achtertuin waar niet geveegd is ligt nu ongeveer 25 cm) maar genoeg. Het sneeuwverven is nog steeds leuk (zag op het blog van Marjolijn gevouwen lapjes en dat gaf weer een heel ander effect dus ben weer begonnen), maar ik zou het ook wel leuk vinden om weer gewoon op de fiets te kunnen stappen en weer naar mijn werk te kunnen gaan zonder het idee in mijn achterhoofd dat ik weleens in Utrecht zou kunnen stranden.

Suus zei

Mooie plaatjes Hannie, maar ik kan me voorstellen dat je het gehad hebt met de sneeuw. Ik vind het zelf ook steeds ploegen door de sneeuw. Kost veel inspanning, wat natuurlijk wel weer goed is voor de conditie.Ik hoop dat je familie er deze dagen doorheen kon komen.

Anoniem zei

Zijn prachtige foto's geworden.
Ik vind het ook minder leuk, dat ik nu niet zomaar m'n fiets kan pakken voor 'n boodschap.
Maar, de kinderen genieten.
Groetjes, Wies

nadia zei

Prachtige plaatjes Hannie. Hopelijk heeft je familie de barre tocht ondernomen? Mijn broer woont in Son en ook daar was veeeeeeel sneeuw gevallen maar toch gelukt om in Oosterhout te arriveren.

Anoniem zei

Het zijn echt prachtige plaatjes.
Maar van mij mag het ook wel dooien.groet Riet. ik moet er niet perse door maar wil toch mee en dan even de deur uit.
Groet Riet.

Anoniem zei

Prachtige foto's. Alles ziet er plots heel anders uit.
Voor het verkeer is het inderdaad vervelend. Ik ben het geschuivel ook wel zat maar ik blijf het mooi vinden en kan er erg van genieten.
Marjo