maandag 4 oktober 2010

textielweekend en silkpaper

Afgelopen Zaterdag was ik in Tilburg voor het textielweekend. Met de trein,voor € 2,- Vanwege de wegafsluiting Eindhoven -Tilburg. 'smorgens eerst bij Zijdelings zijdepapier gemaakt met Gil de Vloo. Niet moeilijk, maar heel leuk om te doen. Je gebruikt zijde vezels die de natuurlijke lijm nog bevatten , en kunt dan verder van alles toevoegen of reliëf maken. Hierboven een selectie van mijn probeersels!
Daarna zijn we,(een vriendin en ik) eerst naar de textielmarkt geweest. (Niet zo goed aangegeven in het boekje.) maar gelukkig toch gevonden!.Voor ieders gading wat !
Ook een Ré-bag gekocht voor €,1,- Jammer dat je niet kon kiezen. Die van mij was heel aardig. maar van mijn vriendin? Nou de lap die ik had ingestuurd was wel even anders!
Maar goed,voor € 1,-! moet je niet teveel capsones hebben.
Daarna ook vlak bij het textielmuseum nog in 3 galeries geweest .Vooral galerie Holtrop was geweldig. Er was werk van Linda Colsh ,en Willy Doreleyers . En draagbare kunstobjecten van
Klaske Jasperse. Werkelijk heel bijzonder! De kunstenaars waren zelf aanwezig,dus natuurlijk met ze gepraat.
Nog 2 andere galerietjes bekeken, galerie Pjotr, waar de eigenaar verschillende beeldende kunstenaars had uitgenodigd om in Textiel te werken. En als laatste Louise Terheyden die mooie werkjes maakt in inkt en gliceedruk . Toen konden we beiden geen stap meer verzetten, en mochten met het pendelbusje naar het station.
Eén dag was veel te kort om alle leuke en interessante dingen te bekijken, want er waren overal in de stad ateliers en galeries die meededen, en ook de nodige workshops!
Maar wij hebben veel informatie opgedaan en prachtige dingen gezien!
Al met al een heel bijzondere dag!

4 opmerkingen:

Margeeth zei

Nu wordt ik dus gelijk heel nieuwsgierig naar hoe die tassen van jou en je vriendin er dan uit zien, misschien iets voor een volgend blogje?

marjolijn zei

Dat was een heel leuk weekend Hannie. En ik ben het met Margeeth eens, die tassen...... je maakt ons nieuwsgierig hoor!

Suus zei

Wat leuk Hannie, ik had ook graag willen gaan, maar helaas dat ging niet. Gr Suze

Liesbeth Wessels zei

Fijn dat je met ons wilt delen wat je gedaan hebt. Lijkt me een geweldige dag geweest. Is dat zijde papier maken te vergelijken met vilten ? En wat kun je daarna met het papier doen, kun je verder verwerken net als textiel ? groet liesbeth