zondag 19 september 2010

Resultaten Breakdown printen

Hier dan de resultaten van mijn break down print experiment! Op deze lap zie je goed de vormen die ik gebruikte. Maar zijn de ringen niet zo duidelijk. De lap heb ik overgeverfd met Lapis Lazuli., maar is nogal licht geworden.
Voor deze heb ik hetzelfde raam gebruikt nog eens gebruikt, en ook meerdere keren afgegedrukt op de lap, net als bij de vorige. Hier met een smaragd groene verf overgeverfd .Het verschil is jammer genoeg niet te zien. de ringen zijn al hier en daar zichtbaar.
Voor deze gebruikte ik een ander berwerkt raam, met een grofmazig gaas als vorm erin gedrukt. Niet zo duidelijk geworden. Ook deze overgeverfd met smaragd groen.
Hier nogmaals het eerste raam,waarbij de ringen van de vormen die ik gebruikte iets beter zijn te zien.

Dit was de eerste afdruk met de ronde vormen. De verf heeft er nogal in dikke vellen opgelegen, waardoor de ringen niet goed zijn te zien. Alles bij elkaar zijn ze wel bruikbaar, al vind ik het wel balen, dat het oververven niet zo goed lukte. Voor deze gebruikte ik, Rose toermalijn.
Maar geen nood, dit was de eerste keer. Wie weet lukt het de volgende keer beter?

7 opmerkingen:

Suus zei

Bij die van jou zie je toch de vormen duidelijker die je erop hebt gelegd.

Corryna Janssen zei

Ja je ziet hier wel duidelijk vormen. Ik vraag me wel af hoe je dit precies gedaan heb, want volgens mij zou je nog mooiere resultaten moeten kunnen behalen met breakdown printing.

mia de vos-weber zei

Net als Suus zie ik toch de vormen die je gebruikt hebt, w.s. door de foto's zijn de verschillende kleuren niet zo duidelijk. Maar er is veel te doen met de lappen die je gemaakt hebt.
gr.mia

christina zei

Het is dus wel heel verrassend wat er uit komt. De vormen zijn niet echt heel duidelijk te zien, maar dat hoeft wat mij betreft ook niet.

Liesbeth Wessels zei

Net als bij Suus lees ik bij jou ook dat je er meer van verwacht had. Nou weet je als je nu niets met deze lappen kunt/wilt doen, dan mag je ze wel naar mij sturen.
Ik ben niet behept met verwachtingen en ik vind ze prachtig groet liesbeth

Margeeth zei

Hmm, de lappen zijn mooi, maar de patronen zijn inderdaad niet echt heel duidelijk. Heb je de quilt van Marry gezien bij quilten speciaal in Deventer? Die was ook gemaakt mbv breakdown printen en daar zag je de patronen wel veel duidelijker in.

Janny zei

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat de bedoeling is van het stof verven...wil je hier iets speciaals mee maken ?